14 магістрів ХПІ почали навчання в Варшаві за програмою подвійних дипломів

14 магістрів ХПІ почали навчання в Варшаві за програмою подвійних дипломів
Делегація НТУ «ХПІ» відвідала Варшавську Політехніку (WUT) з метою участі в урочистій церемонії запуску магістерської програми подвійних дипломів за напрямом «Mechanical Engineering». Вона реалізується між НТУ «ХПІ» та WUT в рамках договору, підписаного в 2018 році. Перша група студентів кафедри двигунів внутрішнього згоряння ХПІ в складі чотирнадцяти осіб почала своє навчання в польському виші наприкінці лютого 2019 року. До цього заняття проходили в Харкові (1 семестр), два семестри пройдуть в польському виші, і на завершення — один семестр в НТУ «ХПІ». В результаті такого навчання студенти-магістри стануть володарями двох дипломів: польського та українського вишів.

Учасникам програми подвійних дипломів стали студенти кафедри двигунів внутрішнього згоряння за фахом «Енергетичне машинобудування»: Дмитро Блудов, Антон Головко, Віктор Гончаренко, Роман Гунько, Євгеній Жуковський, Андрій Котенко, Денис Котов, Кирило Мироненко, Микита Міщенко, Андрій Мушинський, Євгеній Саута, Дмитро Серебряков, Єгор Сухомлинов, Андрій Черкашин. На церемонії від НТУ «ХПІ» були присутні: проректор з наукової роботи вишу Андрій Марченко, доцент кафедри двигунів внутрішнього згоряння Денис Мєшков.

«Це перший такий досвід з дуже глибоким опрацюванням навчальної та наукової складової цих програм. Перший семестр — навчання в базовому університеті (в ХПІ), складання сесії. Після вони виїжджають на два семестри на навчання до Варшавської Політехніки. Там вони пишуть і захищають магістерську роботу і повертаються до ХПІ, де також захищають свій диплом. Кожен з магістрів вчиться за індивідуальною програмою, яку він підписав і повинен виконати. Таким чином, по закінченню цієї програми вони будуть мати два магістерські дипломи — НТУ «ХПІ» та Варшавської політехніки. Така співпраця розширює можливості для наших випускників і підсилює їхню позицію на ринку праці», — сказав проректор ХПІ Андрій Марченко.

Він також додав, що ХПІ протягом майже двох років проводив узгодження всіх дисциплін, а також перевіряв відповідність програми до польського законодавства та норм української освіти. Серед головних вимог до претендентів — знання англійської мови, оскільки навчання проходить англійською мовою. Андрій Марченко зазначив, що це «дзеркальний» договір, і студенти Варшавської Політехніки приїдуть до НТУ «ХПІ» в наступному навчальному році. Зараз харківський виш готує програми навчання англійською мовою для польських студентів. За його словами, в пріоритеті — зробити таку ж програму для електротехнічного напрямку.

Нагадаємо, в травні 2018 року НТУ «ХПІ» підписав два договори з Варшавської Політехнікою (WUT): договір про співпрацю і договір про подвійні дипломи за магістерською програмою (напрямок «Mechanical Engineering»). Пізніше у вересні 2018 р. відбувся візит представників Варшавської Політехніки в НТУ «ХПІ», під час якого відбувся ряд зустрічей: з керівництвом ХПІ і координаторами проекту, студентами-учасниками програми подвійних дипломів, обговорення «дорожньої карти» для перших учасників цього проекту, інше.

Довідка:

У вересні 2018 року в НТУ «ХПІ» стартувала магістерська програма, яка дозволить політехнікам отримати диплом ХПІ і WUT одночасно. Її учасниками можуть стати студенти, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра і вступають до магістратури на спеціальність «Енергетичне машинобудування» (спеціалізація «Двигуни внутрішнього згоряння»). Навчання в Варшаві для студентів ХПІ безкоштовне, основна умова — високий рівень володіння англійською мовою. Освітньо-наукова програма триватиме 1 рік 9 місяців (4 семестри), в рамках якої студенти пройдуть по два семестри навчання в кожному з вишів.

Варшавська Політехніка (Politechnika Warszawska) — один з найбільших вишів Польщі та Центральної Європи, в якому працює понад 2 000 викладачів. Тут навчається близько 31 000 студентів, функціонують 18 факультетів, що охоплюють різноманітні наукові галузі. Виш випускає приблизно 5 000 фахівців на рік. Випускники Варшавської Політехніки становлять найбільший відсоток серед польських менеджерів і директорів.
______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі