22,5 млрд грн інвестицій, 300% ріст інтернет трафіку – успіхи Київстар у розвитку нових технологій

22,5 млрд грн інвестицій, 300% ріст інтернет трафіку – успіхи Київстар у розвитку нових технологій
У квітні 2018 року телеком оператор підключив до послуг 4G зв’язку 20 міст України. А вже за рік компанія збудувала мережу LTE, що діє в 4587 населених пунктах, де мешкає 58% населення України. Обсяги дата-трафіку в мережі Київстар зросли за цей же період на 300%.

За час розвитку в Україні 3G і 4G зв’язку, з 2015 по 2018 роки, Київстар інвестував 22,5 млрд грн, у тому числі сплатив 7 млрд грн за ліцензії на нові технології, 3,5 млрд грн за використання радіо частот і 12 млрд грн – будівництво мереж зв’язку. Наразі в мережі Київстар - понад 24,7 тис базових станцій. Вони забезпечують зв’язок 3G для 81% населення і 4G - для 58%. Завдяки найбільшій кількості радіочастот, які використовує компанія, середня швидкість мобільного інтернету в мережі Київстар – найбільша в Україні. Це підтверджується даними компанії Ookla за 2018 рік.

Олександр Комаров, президент «Київстар»: у 2019 року ми плануємо збільшити інвестиції у розвиток 4G так, щоб якомога більше жителів України отримали доступ до нових технологій зв’язку.

Завдяки запуску нових технологій зв’язку абоненти отримали нові можливості:

• У березні 2019 року в мережі Київстар використано 46 петабайтів - стільки ж, скільки за весь 2016 рік. Що цікаво, 43% дата трафіку – в мережі 4G.
• У мережі 4G Київстар абонент використовує, в середньому, 5,6 Гб мобільного інтернету, тоді як в мережі 3G – 3,8 Гб.
• Абонентам стали доступними послуги Mobile ID, IoT, Big Data, хмарні сервіси та ін. Так, 70% бізнес клієнтів у мережі 4G завантажують дані у хмарні сховища.
• Абоненти використовують 4G у населених пунктах, де фіксований інтернет недоступний, або низької швидкості – особливо це є характерним для віддалених сіл. Наприклад, у Херсонській області в ряді сіл середнє використання 4G інтернету на абонента 75 ГБ на місяць, у Львівській області є села, де середнє використання 4G інтернету 56 ГБ на абонента в місяць, а в Запорізькій – 50 Гб на абонента. Для порівняння, у великих містах середнє використання дата-трафіку на абонента в мережі 4G: Ужгород – 12 Гб; Херсон – 10,59 Гб, Дніпро – 6,64 Гб, Київ – 6,25 Гб, Одеса – 6,19 Гб.

Нагадаємо, що Київстар надає абонентам великий вибір безлімітних тарифних планів з вигідними умовами для використання мобільного інтернету, в тому числі необмежений трафік на популярні сервіси YouTube, соціальні мережі, база знань Wikipedia, освітня платформа Prometheus та ін.

Абоненти Київстар можуть замінити SIM-картку на USIM з підтримкою 4G/LTE можно безкоштовно в усіх фірмових магазинах Київстар, або замовити безкоштовну поштову доставку. Також компанія пропонує широкий вибір 4G-смартфонів та гаджетів за вигідною ціною у своїх магазинах та на сайті.
__________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі