АББ поставить рішення фарбування для першої фабрики електромобілів компанії SAIC Volkswagen у Китаї

АББ поставить рішення фарбування для першої фабрики електромобілів компанії SAIC Volkswagen у Китаї
Бізнес-напрям АББ «Робототехніка» забезпечить передові робототехнічні рішення фарбування для SAIC VOLKSWAGEN, щоб збудувати перший глобальний завод автомобілів нової енергетики, характерними рисами якого є автоматизація та екологічно чисті технології виробництва.

Рішення для фарбування від бізнес-напряму АББ «Робототехніка»


Компанія АББ підписала формальну угоду з SAIC Volkswagen на постачання робототехнічних рішень фарбування для першого заводу автомобілів нової енергетики (New Energy Vehicle – NEV) компанії Volkswagen Group на базі Модульного комплекту для електромобілів (Modular Electric Driver Kit – MEB), автомобільної платформи, розробленої спеціально для масового виробництва електромобілів. Фінансові деталі не розголошуються.

Новий завод автомобілів нової енергетики площею 610 000 м2 у Шанхаї відкриється у 2020 році і матиме потужність щороку виробляти 300 000 чистих електричних автомобілів від брендів Audi, Volkswagen та Skoda.

Це перший великий проект автоматизованого фарбування, що АББ надає компанії SAIC Volkswagen. АББ встановить приблизно 300 роботів, щоб забезпечити рішення фарбування та герметизації на трьох автоматизованих виробничих лініях з фарбування. Ці рішення стосуються фарбування автомобіля зовні та зсередини, фарбування нижньої частини кузову, косметичного ущільнення внутрішніх швів та напилення воску на внутрішнє покриття.

«Ми дуже раді підтримати швидкозростаючу галузь виробництва електромобілів у Китаї та розширити наше партнерство з Volkswagen, коли компанія збільшує свої можливості виробництва електромобілів. Цей контракт визнає значний досвід АББ в сегменті електромобілів взагалі і, зокрема, компетентність нашого бізнес-напряму «Робототехніка» в будуванні автомобілів, що підтримуються глобальними центрами застосунків у Китаї, Європі та США», – зазначив Самі Атійя, керівник бізнес-напряму «Робототехніка та дискретна автоматизація» компанії АББ.

Чень Хун, голова компанії SAIC Group зазначив: «В автомобільній галузі відбуваються безпрецедентні зміни, і електрифікація та дигіталізація є незмінними трендами. Компанія SAIC Volkswagen бере в цих змінах активну участь. Завод автомобілів нової енергетики є важливою частиною реалізації стратегічного плану SAIC Volkswagen на майбутнє. Цей завод стане інтелектуальною, гнучкою та динамічною базою виробництва електромобілів компанії SAIC Volkswagen, що допоможе компанії стати лідером на ринку електромобілів з точки зору технологій та обсягу продажів. Це принесе китайським споживачам багатий вибір завдяки передовим технологіям та надійній роботі».

Завод вартістю 17 млрд. юанів є взірцем сучасної екологічно чистої фабрики, що поєднує інтелектуальне виробництво та дружні до екології технології з особливим акцентом на збереженні води, економії енергії та зниженні викидів вуглекислого газу.

Дружні до екології рішення лежать в основі обладнання, встановленого АББ. Рішення для фарбування, які надає АББ, відповідатимуть екологічним стандартам компанії Volkswagen 2010v, провідному в світі процесу фарбування на основі води. Технологія ґрунтування, що використовується в процесі, може поліпшити рівень використання фарби та знизити кількість відходів.

У порівнянні з традиційним процесом фарбування, тут задіяна система поглинання сухого розпилення замість системи циркуляції води, де може здійснюватися циркуляція повітря та використовуватися вапняк для поглинання розпилення, отже використання води більше не є необхідним. Приблизно 95% повітря можна використовувати повторно, а вапняк можна переробити, в результаті чого заощаджується до 60% енергії. Викиди випарних органічних сполук (ВОС) також можна знизити до 63%.
В той самий час, завдяки швидкому прискоренню роботів АББ, великому потоку та точному контролю розпилювачів АББ, а також значному досвіду команди інженерів АББ, загальний час циклу трьох виробничих ліній фарбування досягне 120 операцій на годину, це найшвидше для одного цеху фарбування. Крім того, всіх роботів АББ можна підключити до цифрових рішень ABB AbilityTM , щоб підготуватися до майбутнього цифрового підключення на заводі.

Як світовий лідер з інфраструктури для електричного транспорту, компанія АББ продала 10 500 зарядних пристроїв постійного струму, включаючи високопотужні зарядні пристрої до 350 кВт, у 73 країнах – більше, ніж будь-який інший виробник. АББ зайшла на ринок зарядок для електричного транспорту у 2010 році і пропонує повний спектр рішень зарядки для електромобілів, електричних та гібридних автобусів, а також рішень електрифікації для суден та залізниць.
__________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі