АББ придбає компанію B&R

АББ придбає компанію B&R
Закріплення лідерства в промисловій автоматизації визначиться наступними показниками:

• Приєднання компанії B&R (Bernecker + RainerIndustrie-Elektronik GmbН) заповнить прогалину, що історично сформувалася в області промислової автоматизації компанії ABB (ASEA BrownBoveri)
• Створення унікального розгорнутого портфелю автоматизації для клієнтів по всьому світу
• B&R є визнаним лідером в області інновацій щодо програмованих логічних контролерів (PLC), промислових ПК (IPC), сервопривідних механізмів та автоматизації виробництва
• B&R демонструвала 11% середньорічний темп зростання прибутку за останні двадцять років та річний обсяг продажів, що перевищує 600 млн. дол. США у досить привабливому 20-мільярдному сегменті ринку промислової автоматизації
• Програмне забезпечення B&R та система контролю промислового устаткування через мережу Інтернет (Internet of Things (IoТ)) роблять цифрову пропозицію ABB - ABB Ability™ - ще більш привабливою
• B&R є прихильником стратегії зростання, що підтверджують проміжні плани продажів у розмірі більше 1 млрд. дол. США
• Менеджмент B&R залишається незмінним, оскільки засновники підтримують етап інтеграції в якості консультантів
• Штаб-квартира B&R в Еггельсберзі, Австрія, має стати глобальним центром АВВ в галузі промислової автоматизації
• Транзакція проводиться оборотніми коштами; оціночний операційний прибуток на акцію зросте протягом першого року; закриття очікується влітку 2017 р.
• Ціна покупки не розголошується; вартість відповідає вартості аналогічних операцій партнерів

Компанія ABB сьогодні оголосила про придбання компанії B&R, найбільшого незалежного провайдера товарно-орієнтованих рішень на основі програмного забезпечення з відкритими архітектурними рамками на ринку автоматизації виробничих процесів по всьому світу. Компанія B&R, заснована в 1979 році Ервіном Бернекером та Йозефом Райнером, зі штаб-квартирою в Еггельсберзі, Австрія, нараховує більше 3000 співробітників, у тому числі близько 1000 R&D спеціалістів (інженерів-розробників) і прикладних інженерів. Компанія працює в 70 країнах і робить продажі більш ніж на 600 мільйонів доларів (2015/16 рр.) в 20-мільярдному сегменті ринку автоматизації виробничих процесів. Таке сполучення забезпечить неперевершене комплексне рішення для клієнтів в галузі промислової автоматизації за рахунок об'єднання інноваційних продуктів B&R, програмного забезпечення та рішень для сучасної промислової автоматизації із пропонованими компанією ABB передовими рішеннями в галузі робототехніки, автоматизації процесів, дигіталізації та електрифікації.

Завдяки такому придбанню, компанія ABB зміцнює свої позиції лідера в галузі промислової автоматизації та здобуває унікальні можливості для використання можливостей зростання, пов'язаних із Четвертою промисловою революцією. Крім того, компанія ABB робить важливий крок у розширенні асортиментів пропонованих цифрових рішень, поєднуючи провідний у своїй галузі портфель цифрових рішень, ABB Ability, з потужними прикладними та програмними платформами B&R, її великою встановленою базою, можливостями клієнтського доступу та індивідуальними рішеннями автоматизації.

«B&R – перлина у світі автоматизації виробничих процесів, і це об'єднання – можливість, що випадає лише один раз. Ця угода знаменує собою нову еру для ABB, тому що B&R заповнить історично сформований пробіл в галузі промислової автоматизації компанії ABB . Це ідеальне рішення, яке зробить нас єдиним постачальником засобів промислової автоматизації, що пропонують клієнтам весь спектр технологічних і програмних рішень в галузі вимірювання, контролю, управління, робототехніки, дигіталізації та електрифікації», – зазначив виконавчий директор компанії ABB Ульріх Шпісхофер. «Це злиття ідеально вписується в нашу стратегію «Наступний рівень». Завдяки нашим унікальним цифровим пропозиціям і нашій базі встановленого обладнання, що складається з більш ніж 70 мільйонів підключених пристроїв, 70 000 систем управління та на сьогоднішній день більш ніж 3 млн. автоматизованих пристроїв і 27 000 заводських установок по усьому світу, ми даємо можливість нашій об'єднаній глобальній клієнтській базі скористатися величезними можливостями Четвертої промислової революції».
«Ця комбінація дає фантастичні можливості компанії B&R, її клієнтам і співробітникам. Ми переконані, що АВВ пропонує оптимальну платформу для нашого наступного стрибка зростання. Глобальна присутність компанії АВВ, пропоновані нею цифрові рішення та додатковий портфель будуть для нас ключовими факторами для ще більшого прискорення темпу нашого зростання та впровадження інновацій», – зазначив Йозеф Райнер, один із засновників компанії B&R.

«Це потужний сигнал для наших співробітників, оскільки наш офіс в Еггельсберзі стане глобальним центром промислової автоматизації компанії ABB, – зазначив Ервін Бернекер, один із засновників B&R. – Найголовніше для мене – те, що компанії та їх співробітники утворюють таке чудове сполучення, а також те, що наше місце розташування відіграватиме ключову роль у процесі».

Додаткові переваги

Після злиття, компанія АВВ розширить спектр пропонованих рішень для промислової автоматизації, завдяки інтеграції інноваційних продуктів B&R у ПЛК, промислових ПК і сервомеханізмах, а також її програмне забезпечення та набори готових рішень. АВВ зможе запропонувати своїм клієнтам унікальне комплексне портфоліо по автоматизації з відкритими архітектурними рамками.

Компанія B&R демонструвала 11% середньорічний темп зростання прибутку за останні двадцять років. Прибуток збільшився більш ніж у п'ять разів з 2000 року до більш ніж 600 мільйонів доларів (2015/16 рр.). Компанія має швидко зростаючу глобальну клієнтську базу, що нараховує більше 4000 машинобудівних організацій, зарекомендувала себе в галузі програмного забезпечення та автоматизації, а також має неперевершений досвід у реалізації додатків для клієнтів у сегменті автоматизації машин і виробничої автоматизації.

Обидві компанії мають взаємодоповнюючі портфелі. Компанія ABB – провідний постачальник рішень для клієнтів в енергетичних компаніях, промисловості, транспорті та інфраструктурі. Компанія B&R є провідним постачальником рішень в галузі промислової автоматизації для таких галузей, як виробництво пластмас, пакувальних матеріалів, продуктів харчування та напоїв. Спільне бажання створити відкриту системну архітектуру збільшує можливості вибору для клієнтів та забезпечує гнучкість, полегшуючи при цьому можливості поєднання в галузях, що все більше переходять на цифровий стандарт.

Значні інвестиції в інновації

Інновації лежать в основі обох компаній. B&R інвестує більше 10 відсотків свого прибутку від продажів у дослідження та розробки; більше 1000 людей беруть участь у дослідженнях і розробці та прикладному інжинірингу. АВВ щорічно витрачає 1,5 млрд. дол. США на науково-технічні дослідження, будучи при цьому роботодавцем для близько 30 тисяч технологів та інженерів. Рухаючись вперед, компанії ABB та B&R продовжуватимуть значні інвестиції в дослідження та розробки.

Автоматизація машин і виробництв є ключовим чинником Четвертої промислової революції та розвитку IoТ (системи контролю промислового обладнання через мережу Інтернет). ABB продовжуватиме розвиток сильної бізнес-моделі B&R, заснованої на готових рішеннях, а також спиратиметься на свій великий досвід в галузі розробки нових програмних послуг і рішень для наскрізної дигіталізації. Провідна в галузі цифрова пропозиція компанії, ABB Ability, тепер буде вигідно використовувати велику базу встановленого обладнання, ноу-хау та додатки, а також досвід моделювання програмного забезпечення та передові технічні інструменти B&R.

Перевірений підхід до інтеграції

По завершенні угоди B&R увійде до складу бізнес-напряму АББ «Промислова автоматизація» як новий глобальний бізнес-юніт «Автоматизація машин і виробництв», який очолить нинішній керуючий директор, Ганс Віммер. Обидві компанії вважають керівництво та співробітників B&R ключовою рушійною силою майбутнього зростання та інтеграції бізнесу разом зі своїми колегами з ABB. Співзасновники B&R, Ервін Бернекер та Йозеф Райнер виступатимуть як консультанти на етапі інтеграції для забезпечення безперервності процесу.

Інтеграція буде орієнтованою на зростання та буде проводитися за принципом «краще від обох», при цьому ABB поетапно додасть свої власні ПЛК операції та операції із сервопривідами до пропозиції нового бізнес-юніту. АВВ підкреслює свій твердий намір продовжувати історію зростання B&R, озвучуючи середньостроковий прогнозований обсяг продажів, що перевищує 1 млрд. дол. США.

ABB прагне подальшого інвестування в розширення операцій B&R і побудови успішної бізнес-моделі та бренду компанії. Штаб-квартира B&R в Еггельсберзі стане глобальним центром автоматизації машин та виробництва компанії ABB.

Австрія отримує переваги як центр технологій та бізнесу

Завдяки цьому придбанню, ABB стає найбільшим гравцем на ринку промислової автоматизації в Австрії. ABB працює в Австрії більше 100 років. Австрія, особливо Верхня Австрія, отримають значні переваги від ролі, яку B&R та її штаб-квартира в Австрії відіграватимуть в компанії АББ. Заплановане розширення науково-дослідної та виробничої діяльності в Еггельсберзі та Гільгенберзі зміцнить австрійський високотехнологічний промисловий ландшафт.

Фінансові операції

Вартість транзакцій відповідає вартості аналогічних операцій партнерів. Сторони домовилися не розкривати ціну покупки. Компанія АВВ фінансуватиме придбання оборотніми коштами. Очікується оперативне нарощування прибутку на акцію протягом першого року; крім того, очікується істотний синергетичний ефект близько 8% автономного доходу B&R на четвертий рік. Очікується, що угоду буде завершено влітку 2017 року за умови узгодження з відповідними регуляторними органами.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі