АББ розпочинає будівництво нового заводу з виробництва роботів у Шанхаї

АББ розпочинає будівництво нового заводу з виробництва роботів у Шанхаї
Компанія АББ оголосила про початок будівництва свого нового виробничого та дослідницького об’єкту у Китаї, на найбільшому ринку робототехніки в світі. Об’єкт планується відкрити у 2021 році та інвестувати в нього загалом 150 млн. дол. США (1,1 млрд. юанів).

Нова фабрика площею 67 00 м2 у Каньцяо, поблизу Шанхаю, впроваджуватиме новітні виробничі процеси, включаючи машинне навчання, цифрові та колоборативні рішення. Це буде найбільш передова, автоматизована та гнучка фабрика в індустрії робототехніки в світі – центр, де роботи виготовляють роботів. Нова фабрика також матиме в своєму складі новий науково-дослідний центр, який допомагатиме прискорювати інновації в галузі штучного інтелекту (АІ). Цей центр слугуватиме відкритим хабом інновацій, де АББ тісно співпрацює зі своїми клієнтами щоб спільно розробляти рішення автоматизації, спеціально для їхніх індивідуальних потреб.

Рішення робототехніки від АББ обслуговують різноманітну базу клієнтів в Азії, підтримуючи виробників автомобілів, особливо в галузі електричного транспорту, а також виробників електроніки, харчових продуктів та напоїв, клієнтів у фармацевтичній галузі, автоматизації логістики та загального виробництва, серед багатьох інших. За очікуваннями АББ, продажі роботів у світі зростуть з 80 млрд. дол. США сьогодні, до 130 млн. дол. США у 2025 році. Китай є найбільшим в світі ринком робототехніки; кожен третій робот з тих, що були продані в світі у 2017 році, поїхав до Китаю.

Пітер Возер, голова ради директорів та виконавчий директор компанії АББ, зазначив: «Створення нової фабрики є ще одною віхою розвитку АББ у Китаї, що продовжить зміцнювати наше лідерство на найбільшому в світі ринку робототехніки. З моменту оголошення про проєкт у жовтні минулого року, ми отримали величезну підтримку від місцевого уряду. Він був занесений до списку Топ-10 проєктів «Виробництво в Шанхаї» у 2019 році, що є великою честю для АББ».

Місцеві китайські посадові особи, клієнти АББ, а також керівництво компанії взяли участь церемонії відкриття 12 вересня 2019 року.

Цифрова фабрика майбутнього
Виробництво на високоавтоматизованій фабриці базуватиметься не на фіксованій лінії збирання, а на осередках автоматизації, що дозволить роботам рухатися від станції до станції для забезпечення більшого індивідуального налаштування та гнучкості, ніж на традиційних виробничих лініях. Машини з автоматизованим управлінням (Automated guided vehicles – AGV) доставлятимуть деталі для виробничих роботів вчасно, а новітні колоборативні технології забезпечуватимуть безпечну роботу людей пліч-о-пліч з роботами, забезпечуючи більшу гнучкість та швидкість виробничих процесів та поєднання переваг роботів з унікальними можливостями людей.

Фабрика буде повністю цифровою виробничою екосистемою, з використанням «цифрового двійника», що забезпечить всіх, від менеджерів та інженерів, до операторів та команд техпідтримки, даними та можливостями машинного навчання, щоб підвищити ефективність та максимально збільшити продуктивність. АББ застосовуватиме систему на основі машинного навчання для інспектування роботів під час збирання, щоб забезпечити найвищі стандарти якості.

«Як лідер на ринку промислових роботів у Китаї, ми пишаємося тим, що підтримуємо китайську промисловість у зміцненні її виробничого сектору. Незважаючи на короткотермінові ринкові виклики, розвиток Китаю, як глобального виробничого хабу, поточна тенденція на масове індивідуальне налаштування та зростання нестачі кваліфікованої робочої сили продовжуватимуть створювати потужний та тривалий попит на рішення автоматизації у цьому регіоні, – зазначив Самі Атійя, керівник бізнес-напряму «Робототехніка та дискретна автоматизація» компанії АББ. – За нашими оцінками, найближчими роками асортимент та глибина нашого портфоліо має збільшитися майже вдвічі. Це означає, що ми потребуємо фабрики, яка може виробляти більше різноманітних роботів та ефективно масштабувати обсяги, щоб адаптуватися до мінливих ринкових умов та технологічних тенденцій», – додав Атійя.

Бізнес-напрям АББ «Робототехніка» має в світі три фабрики: нова фабрика у Шанхаї, яка замінить існуючу там фабрику, підтримуватиме клієнтів в Азії. Фабрика у Вестеросі, Швеція, забезпечує клієнтів у Європі, а фабрика в Оберн-Хілз у Мічигані забезпечує американський континент.

АББ має повний спектр бізнес діяльності у Китаї – на своєму другому найбільшому ринку – включаючи науково-дослідницькі центри, виробництво, продажі та сервіс. Вона має близько 20 000 співробітників у 131 містах та в 44 місцевих країнах. У Китаї, у бізнесі компанії з робототехніки працюють понад 2 000 інженерів, фахівців з технологій та лідерів з виробництва на 20 об’єктах по всій країні. З 1992 року АББ інвестувала у Китай понад 2,4 млрд. дол. США.
______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі