ADIDAS ТА PARLEY FOR THE OCEANS ПРОДОВЖУЮТЬ БОРОТИСЯ ЗА ЧИСТОТУ ОКЕАНІВ

ADIDAS ТА PARLEY FOR THE OCEANS ПРОДОВЖУЮТЬ БОРОТИСЯ ЗА ЧИСТОТУ ОКЕАНІВ
У 2018 році adidas створив всесвітній забіг Run For The Oceans, об'єднавши майже мільйон бігунів з усього світу. За підсумками забігу бренд зібрав $1 млн для пожертвування в фонд Parley For The Oceans. На сьогоднішній день, в рамках програми Parley Ocean School, зібрані кошти дозволили надати допомогу, а також можливість отримати освіту 100 000 молодим людям, які живуть у прибережних районах, які постраждали від забруднення. У результаті партнерства тільки у 2018 році було створено 5 млн пар взуття з переробленого океанського пластику.

У 2019 adidas збільшує темпи розвитку програми й планує виробити 11 млн пар кросівок з перероблених пластикових відходів, зібраних у прибережних зонах. У рамках забігу планується об'єднати ще більше бігунів на нових локаціях, щоб досягти запланованої суми збору, яка становить $ 1,5 млн. За кожен кілометр, який пробіжать спортсмени в період з 8 по 16 червня, adidas пожертвує по $1 для Parley Ocean School на розвиток і запуск цифрової платформи Parley Youth Activist.

З метою залучити якомога більше активних молодих людей на платформі буде створена освітня програма, яка буде навчати захищати океани від забруднення пластиком. Новий онлайн проект стане майданчиком для знайомств і обміну досвідом між активістами руху. Реєстрація відкриється 8 червня, у Всесвітній день океанів. Дата запуску платформи Parley Youth Activist обрана не випадково: творці хочуть вивести проект на світовий рівень.

Альберто Унчіні Манганеллі, генеральний директор adidas Running: «Рівень забруднення океанів щодня тільки зростає, і ми, люди, сприяємо цьому. Кожну хвилину в океани потрапляє кількість пластика, яка є еквівалентною величезній машині зі сміттям. За нашими підрахунками, вже до 2050 року може статися так, що в океані пластика буде більше, ніж риб. Знаючи подібну статистику, ми не маємо права мовчати. Партнерство з Parley For The Oceans допомагає нам підвищити обізнаність людей про існуючу проблему, а також вимагає пошуку рішень. Кілька років тому ми почали виробляти кросівки з зібраного в прибережних зонах пластика. За цей час нам вдалося виробити близько 6 млн пар. Але adidas не збирається зупинятися на досягнутому й планує збільшити це число до 11 млн. Як велика компанія-виробник, до 2024 року ми взяли на себе зобов'язання використовувати тільки 100% перероблений поліестер. І ми закликаємо наших колег та всіх інших задуматися над тим, як наші дії можуть вплинути на майбутнє планети».

Кирилл Гатч, засновник та CEO Parley For The Oceans: «Run For The Oceans - це місце, де об'єднуються бігуни, щоб присвятити свій час та енергію океанам, а також спільнота людей, які допомагають збирати кошти для боротьби з забрудненням океанів. У цьому році ми раді представити також і цифрову платформу для покоління молодих й активних людей. Вони - наше майбутня надія. Для них ця проблема особливо актуальною, бо вона ставить під сумнів наше подальше існування на планеті. Ми дуже вдячні adidas за таку підтримку, так як вона дійсно дозволяє нам створювати рух, який змінює світ на краще».

Партнерство adidas і Parley вже дозволило очистити прибережні зони від великої кількості пластику, з якого вже з 2015 року виробляється спортивний одяг та взуття. На честь нового забігу в цьому році adidas випустять силует бігових кросівок Alphabounce + Parley. Кросівки забезпечують максимальний комфорт та підтримку стопи, а оновлена система шнурування сприяє ідеальній посадці. Нова колекція одягу відповідає тренду усвідомленого споживання - як мінімум на 75% вона зроблена з перероблених пластикових відходів.

Щоб приєднатися до забігу Run For The Oceans, який пройде з 8 по 16 червня, бігунам з усього світу необхідно зареєструватися на цифровій платформі Parley Youth Activist у вкладці Progress додатку Runtastic або за посиланням https://www.adidas.com/us/runfortheoceans
__________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі