Аеропорт «Бориспіль» придбав детектори вибухівки без порушень - ДАСУ

Аеропорт «Бориспіль» придбав детектори вибухівки без порушень - ДАСУ
Державна аудиторська служба України (ДАСУ) підтвердила відсутність порушень у ході закупівель детекторів вибухових речовин (ДВР) Державним підприємством «Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Відповідні висновки містяться у Акті №15-21/46 позапланової виїзної ревізії від 23.09.2016р., здійсненої ДАСУ в аеропорту відповідно до ухвали Печерського районного суду м.Києва від 23.08.2016 по справі №757/40542/16-к у кримінальному провадженні №42016100000000407.

Перевірку ДАСУ було проведено в рамках досудового розслідування щодо дотримання аеропортом законодавства при закупівлі в ТОВ «Проектно-технічний центр» обладнання для забезпечення авіаційної безпеки - детекторів вибухових речовин (ДВР) на загальну суму 4,3 млн грн. Нагадаємо, що у липні в ході слідчих дій працівниками прокуратури м. Києва та Служби безпеки України було проведено обшук в аеропорту «Бориспіль» та вилучено один с 4-х ДВР. В результаті, це суттєво ускладнило роботу Служби авіаційної безпеки (САБ) аеропорту в умовах поточного «жовтого рівня» загрози.

У ході перевірки ревізійній комісії ДАСУ було надано всю необхідну інформацію задля встановлення істини. Як результат, виїзна ревізія дійшла висновку, що без жодних порушень було здійснено закупівлю не лише ДВР, а й решти придбань аеропорту, які викликали підозри в слідчих. Це, зокрема, стосується закупівлі: протиожеледної рідини в ЗАТ «ESSPO» на суму 13,7 млн грн., протильдової рідини для обробки повітряних суден в «FRANSTIR, s.r.o.» за 63,5 млн грн., послуг із забезпечення харчування в ПП «ТІДІ Лтд» - 42,3 млн грн та, зокрема, закупівель для будівництва насосно-фільтраційної станції ЦЗС в ТОВ «ТК СЕРВІСТЕХ» на суму 92 млн грн.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі