Аеропорт «Харків» відновив обслуговування міжнародних рейсів

Аеропорт «Харків» відновив обслуговування міжнародних рейсів
19 червня о 00:15 в аеропорт «Харків» прибув перший міжнародний рейс після карантинної перерви Мінськ-Харків від авіакомпанії Belavia. У зворотний шлях літак вирушив о 5:35.

Belavia відновила регулярне авіасполучення Харків-Мінськ, і тепер перельоти за цим напрямком виконуватимуться двічі на тиждень — щопонеділка і щоп’ятниці. З 4 липня додадуться також суботні вильоти. Вартість квитків становить від 2 337 гривень в один бік без урахування багажу. Придбати їх можна на сайті авіакомпанії, сайті аеропорту і забронювати в авіакасах за номером 0 800 303 803.

Прилітаючи до Харкова цим рейсом, пасажири мають проходити температурний скринінг і самоізолюватися на 14 днів з використанням додатку «Дій вдома», оскільки Білорусь входить до країн червоної зони. Такі норми закріплені постановою КМУ №211 від 11 березня 2020 року. Іноземним громадянам, окрім цього, необхідно пред’явити медичне страхування, яке покриває лікування COVID-19 і обсервацію, або придбати його в аеропорті після приземлення.
Сьогодні, 19 червня, о 21:50 аеропорт також прийме рейс Будапешт-Харків від авіакомпанії Wizz Air. Назад до Угорщини літак вилетить о 22:20. З цього дня рейси до Будапешта виконуватимуться щопонеділка і щоп’ятниці.

Вартість квитків починається від 579 гривень. Придбати їх можна на сайті авіакомпанії, сайті аеропорту і в авіакасах за номером 0 800 303 803.

Звертаємо увагу, що станом на 19 червня в Угорщині діє заборона на в'їзд деяких категорій громадян. Тому перед подорожжю просимо ознайомитися з правилами в’їзду до країни у вашого авіаперевізника, на офіційних сайтах Угорщини, а також у посольстві чи консульстві країни призначення. Прилітаючи до Угорщини, пасажири мають дотриматися 14-денного карантину.

Іноземним пасажирам, які летять у зворотному напрямку, до Харкова, необхідно пред’явити медичне страхування, що покриває лікування COVID-19 і обсервацію. Карантин у цьому випадку передбачений лише для громадян країн червоної зони. Перелік можна подивитися за посиланням: https://bit.ly/3hHx0dq.

Перед плануванням подорожі за кордон цими й іншими рейсами просимо уважно ознайомитися з правилами країни призначення, переконатися, що ви маєте усі необхідні документи, ознайомитися з вимогами аеропорту й авіакомпанії.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі