«Аграрну завісу і зміна декорацій!». Вже за 3 дні останній Агропорт в аеропорті

«Аграрну завісу і зміна декорацій!». Вже за 3 дні останній Агропорт в аеропорті
Цьогорічний харківський захід стане завершальним, що пройде у традиційному форматі на території аеропортів.

10-12 жовтня на території Міжнародного аеропорту «Харків» Агропорт вшосте об’єднає інтереси агровиробників Сходу. І це буде завершальний захід на території українських аеропортів. Під час стратегічної сесії 10 жовтня (10:00–12:00, Зал №1) буде представлено нову стратегію розвитку в регіонах на 2020–2030 рр. та концепцію мережі Технопарків «Агропорт».

– За 6 років роботи в аграрній сфері ми проаналізували та випробували багато різних форматів. В рамках Агропорту ми провели понад 150 заходів різного формату і прийшли висновку, що майбутнє для аграрної сфери безпосередньо лежить в площині інноваційних розробок. Техніка та технології не подільні між собою. Наш проект будується не тільки на ідеї створення нових можливостей для розвитку, ми маємо практичний досвід та партнерів для успішного розвитку наших спільних ініціатив. – Відзначив генеральний менеджер Agroport Ukraine, Дмитро Титаренко.

Реальні ринкові умови та нова політика на оновлення країни потребують нових підходів у згуртуванні ресурсів на усіх рівнях, з фокусами на діджиталізацію, децентралізацію та залучення приватних інвестицій. На відміну від багатьох існуючих галузевих підходів саме міжсекторні та екосистемні більш схильні забезпечити сталий розвиток територій.

І саме тому була розроблена нова стратегія Агропорту, що не обмежується питаннями демонстрації агротехнологій у традиційних виставкових форматах, а охопить значно ширше коло: від інфраструктури з постійнодіючими дослідницько-демонстраційними майданчиками до екосистеми для розвитку агробізнесу в цілому та шляхів його діджиталізації.

– Хочу нагадати, що перший АГРОПОРТ було засновано у 2014 році саме на Харківщині. За останні 6 років він набув значення одного з найбільших аграрних форумів, досвід якого впроваджується на Заході та Півдні країни. Саме так і Харківський іннопарк також претендує стати першим «пілотним» хабом у національній мережі аграрних інноагропарків України, - підкреслив Дмитро Титаренко.

На думку ініціаторів початок проекту покликаний сформувати основу для нових інвестицій та інновацій з IT-участю для вітчизняного агробізнесу на Сході України, в т.ч. Донбасі, і, відповідно, – розгортання набагато ширших сталих міжгалузевих зв’язків. Регіональна ініціатива іннопарку «Агропорт Схід» вже увійшла до переліку інвестиційних проектів масштабного жовтневого Національного інвестиційного форуму у Маріуполі, що буде присвячено відновленню Донбасу. А наприкінці минулого тижня вже відбулося перше публічне обговорення на регіональному рівні з представниками Всеукраїнського клубу нерухомості – проект презентували під час відкриття регіональної філії, де було підписано перший меморандум про співпрацю з компанією EVON Development.

- Щороку в країні необхідно створювати не менше 10 діючих індустріальних і технопарків, і за 10 років довести їхню кількість до 100. Це допоможе відродити промислову міць України", – наголошує Валерій Кирилко, директор EVON Development.

За даними експертів в Україні один з найнижчих показників кількості індустріальних парків в світі. Станом на серпень 2019 року в Україні було зареєстровано 40 індустріальних парків (Дані Мінекономрозвитку), а найбільша кількість сконцентрована у західних і центральних регіонах країни. Терміни функціонування таких парків складають від 30 до 50 років. Однак фактично діючих індустріальних парків в Україні – одиниці, а в Харківській області – жодного.

Отже, приєднуйтесь до нової стратегії! Чекаємо всіх на Агропорт Схід Харків 2019!

Загалом Агропорт Схід Харків 2019 пройде у звичному форматі на території терміналу «С» харківського аеропорту. За три дні роботи гості матимуть змогу отримати найактуальнішу інформацію аграрного ринку, відвідати виставку техніки та ознайомитись з виробничим потенціалом Харківщини під час ярмарку «Слобожанська Ферма».

В перший вечір за традицією відбудеться церемонія нагородження лідерів агрозалузі регіону Agroport Awards Kharkiv 2019. Цього року вона пройде на найбільшій сцені країни – у Великій Залі Харківського Національного академічного театру опери та балету ім. М.Лисенка / Схід Opera, де на фермерів ще чекає прем’єра мюзіклу-шоу «My Way».

Саме в Харкові організатори обіцяють дивувати прем’єрами всі три дні. І вже підготували видовищне шоу на закриття 6-го аграрного сезону. На головній фото-зоні буде представлена інсталяція з великою кучею гнію, в якій 12.10 о 12:10 планують розкопати символ оновленого Агропорту.
___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі