«АрселорМіттал Кривий Ріг» допоможе своєму місту у боротьбі з коронавірусом

«АрселорМіттал Кривий Ріг» допоможе своєму місту у боротьбі з коронавірусом
Генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо зустрівся з мером Кривого Рогу Юрієм Вілкулом для обговорення екстрених заходів з протидії поширенню коронавіруса у місті. Бізнес приходить на допомогу місцевій владі – за результатами переговорів керівництво компанії ухвалило наступні рішення:

1. «АрселорМіттал Кривий Ріг» придбає три апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) для медичних установ Кривого Рогу. Це обладнання використовується в умовах реанімації при дихальній недостатності у пацієнтів. Наразі воно гостро потрібне медичним клінікам в усіх містах України.

2. З 23 березня санаторій-профілакторій «Джерело», що призначений для відпочинку та оздоровлення співробітників підприємства, призупиняє свою звичайну роботу. На період всеукраїнського карантину профілакторій «АрселорМіттал Кривий Ріг» буде перепрофільований у базу обсервації. Сюди під спостереження медиків будуть спрямовуватись люди без симптомів захворювання та виявленого коронавірусу, але які раніше контактували з тими, у кого Covid-19 підтвердився. Також тут будуть знаходиться мешканці міста, які нещодавно повернулися з закордонних поїздок і повинні бути ізольовані. Санаторій-профілакторій розраховано на 276 місць в окремих блоках. В санаторії є можливість ізольовано забезпечувати людей гарячою їжею. В даний час представники медичної служби підприємства спільно з міськими фахівцями оцінюють можливість доукомплектування профілакторію спеціальним інвентарем, необхідним для дотримання усіх протоколів дезінфекції

3. Компанія обладнає шість автомобілів швидкої допомоги медцентру підприємства усім необхідним для безпечного транспортування людей з підозрою на інфікування коронавірусом. Автомобілі будуть оснащені обладнанням згідно з чинними протоколами, з обов'язковим дотриманням індивідуального захисту для медиків і водіїв (спеціальні костюми та маски). За необхідності ці швидкі також працюватимуть і в місті.

Мауро Лонгобардо, Генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг»:

- Пандемія – це загальний виклик для усього світу. Ми зобов'язані стійко пройти цей період випробувань, об'єднавши усі зусилля для збереження життя та здоров'я наших людей і сталого майбутнього. Багато років поспіль «АрселорМіттал Кривий Ріг» інвестує у розвиток охорони здоров'я. Ми знаємо гострі потреби міста й зараз надаємо екстрену допомогу, щоб разом здолати складнощі. «АрселорМіттал Кривий Ріг», найбільший роботодавець у регіоні, прикладе максимум зусиль у протидії поширенню коронавірусу як на підприємстві, так і у Кривому Розі. Ми враховуємо інструкції уряду та практичний досвід інших країн світу, своєчасно впровадили низку попереджувальних заходів всередині компанії та уважно стежимо за розвитком ситуації.

Довідка: «АрселорМіттал Кривий Ріг» регулярно надає допомогу медичним установам міста. Раніше компанія придбала для міських лікарень - Криворізької міської клінічної лікарні № 2 та онкологічного диспансеру - медичне обладнання на суму 9,5 млн грн. Це устаткування дозволяє проводити складні операції з максимальною точністю та підвищити рівень діагностики.

Крім того, «АрселорМіттал Кривий Ріг» є ключовим інвестором проекту будівництва нового онкологічного центру у Кривому Розі. Відповідно до тристороннього Меморандуму із владою компанія забезпечить фінансування проекту у розмірі 400 млн грн (еквівалент 15 млн євро), а також контроль за його реалізацією, вибором підрядників і цільовим використанням коштів. Меморандум про співпрацю між Комітетом з питань здоров'я нації, меддопомоги та медстрахування Верховної Ради, Дніпропетровською обласною держадміністрацією та облрадою, міськрадою Кривого Рогу та «АрселорМіттал Кривий Ріг» був підписаний восени 2019 року. Наприкінці лютого 2020 року був визначений підрядник, який надасть послуги комплексної консультації з проекту, інжинірингу та планування будівництва сучасної будівлі лікувально-онкологічної установи у Кривому Розі. Підрядником стала міжнародна компанія Drees & Sommer (Німеччина).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі