Artist Talk з американським митцем Баєте Россом Смітом 19/02

Artist Talk з американським митцем Баєте Россом Смітом 19/02
Баєте Росс Сміт — митець, що дотримується стратегії поєднання нових та традиційних медіа з суспільними практиками. Його головна мета — зробити мистецькі проекти на актульні теми сучасності доступними і зрозумілими для широкого кола глядачів, адже сьогодні медіа-мистецтво є відображенням соціальної реальності та трансформацій суспільства.

New Media Art розширює кордони сучасного мистецтва, активно порушуючи та досліджуючи різноманітні теми, повязані з соціальними явищами та процессами. У рамках зустрічі Баєт зосередиться на окремих потужних проектах, що залишаються актуальними для різних суспільств вже протягом тривалого часу.

Також митець розкаже про реальність роботи сучасного митця у міждисциплінарному вимірі та процес засвоєння нових навичок, важливих для успіху різноманітних проектів.

«Я використовую концепції особистості та громади як спосіб вивчення та руйнування ідей про красу, цінності та принципи взаємодії людства. Окрім цього, я досліджую як особистість та громада формує основу спілкування між людьми та суспільний устрій. Я ретельно вивчаю упередження та стереотипи, і з’ясовую їхню обґрунтованість, або ж чи ця обґрунтованість взагалі існує. Головна особливість мого осмислення полягає в тому, щоб дослідити як особистість є поведінкою і низкою характеристик водночас... Мій творчий процес опирається на інформацію, яку я черпаю як із мистецьких, так і антропологічних досліджень» — Баєте Росс Сміт.

Зустріч організовує Американський дім за підтримки Посольства США в Україні, у партнерстві з ЄрміловЦентром та центром “Вікно в Америку”.

Подія відбудеться 19 лютого о 15.00.

Мова заходу - англійська з перекладом на українську.
Фільми та супровідні матеріали англійською з украънськими субтитрами.

Про митця:

Баєт Росс Сміт — митець, фотограф, мультимедіа-художник та кінематографіст із району Гарлем у Нью-Йорку. Свою кар’єру він розпочав як фотожурналіст у компанії “Найт Ріддер” (Knight Ridder), згодом працював мультимедіа-художником та автором видань New York Times та POV.

Його роботи були представлені у різних куточках світу за підтримки Смітсонівського Інституту, художньої комісії Сан-Франциско, Бруклінського музею, Оклендського музею в Каліфорнії, Центру Шомбурга, фото-фестивалю Unseen Photo Festival (Амстердам), Гете Інституту (Гана) та Національної галереї мистецтв “Захета” (Польща).
Колабораційні проекти “На ходу” ("Along The Way") та “Міст запитань: чорношкірі чоловіки” ("Question Bridge: Black Males") брали участь у різноманітних фестивалях, в тому числі кінофестиваль незалежного кіно “Санденс” (Sundance Film Festival).

Досягнення:

- стипендія на навчання у TED,
- нагорода “Безмежність” Міжнародного центру фотографії
- стипендія фонду “Жером Фаундейшн” (Jerome Foundation).

Разом з тим Баєт викладає у Міжнародному центрі фотографії та Нью-Йоркському університеті і є помічником керівника програми неприбуткової ініціативи “Королі проти насильства” (Kings Against Violence Initiative), організації з попередження насильства на базі лікарні та школи у районі Бруклін, у Нью-Йорку.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі