Більше 13 млн абонентів Київстар користуються 4G смартфонами

Більше 13 млн абонентів Київстар користуються 4G смартфонами
За підсумками першого кварталу 2020 року кількість абонентів Київстар з 4G-смартфонами збільшилася на 44%, у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Якщо минулого року їх було лише 9,1 млн, то зараз вже понад 13 млн. Всього ж смартфонів у мережі оператора за рік стало більше на 13% – понад 16,2 млн.

За минулий рік розташування брендів у рейтингу 4G-смартфонів не змінилося. Але абоненти Київстар почали трохи більше користуватися смартфонами від Xiaomi та Samsung, і навпаки – менше смартфонами Meizu. Зараз розподіл між основними брендами у відсотковому співвідношенні виглядає так:

1. Xiaomi – 32% всіх 4G-смартфонів у мережі Київстар;
2. Samsung – 24%;
3. Apple – 14%;
4. Huawei – 12%;
5. Meizu – 5%.

Зростання кількості абонентів із 4G-смартфонами пов’язано з активним розширенням покриття швидкісного мобільного інтернету. 4G від Київстар вже працює у понад 11 тисячах міст та сіл України, де живе 79% населення. Тому вони активніше оновлюють свої девайси. Тим паче, більшість смартфонів, які представлені на українському ринку, – вже підтримують 4G/LTE. Також цікаво, що смартфонів з підтримкою 5G у мережі Київстар у кінці першого кварталу було лише трохи більше 1000 одиниць. Найпопулярнішою моделлю став Galaxy S20 Ultra 5G.
Абоненти Київстар можуть дізнатися чи підтримує їх смартфон та SIM-карта зв'язок четвертого покоління за допомогою USSD-кодів: *245*5# – для перевірки смартфона; *245*4# – для перевірки SIM-карти. Замінити SIM-карту на USIM з підтримкою 4G абоненти можуть самостійно: придбавши новий стартовий пакет або замовивши його на сайті shop.kyivstar.ua.
________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі