Чому Україна досі по-справжньому не експортує ягоди?

Чому Україна досі по-справжньому не експортує ягоди?
За останні п’ять років, як свідчать дані міжнародної статистики, українським експортерам вдалося збільшити експорт свіжих ягід в 8 разів у натуральному вираженні та в 7 разів у вартісному еквіваленті. Таким чином, Україна стала одним із світових лідерів з динаміки розвитку експорту, обсяги якого за підсумками 2018 р. досягли 8 тис. тон загальною вартістю практично $5 млн.

Проте реальний потенціал ягідного сегменту українського експорту досі залишається нерозкритим, що проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти», організатор десятої міжнародної конференції «Ягоди України: заморозка та свіжий ринок», і пропонує обговорити під час події за участі провідних експертів ринку і досвідчених експортерів.

Так, свій погляд на перспективи експорту ягід з України та можливості в нових експортних нішах для української продукції представить Андрій Ярмак, економіст інвестиційного центру FAO, який власне і виступить з презентацією на тему «Чому Україна досі по-справжньому не експортує ягоди?»

Порівняння перспективності традиційних і нових експортних ринків для української свіжої ягоди буде темою презентації Тараса Баштанника, директора ТОВ «Українська ягода», який представить свою оцінку можливостей для українських експортерів на ринках ЄС, Близького Сходу та Південно-Східної Азії.

А питання логістичного забезпечення для експорту українських ягід до країн Близького Сходу та альтернативних шляхів для їх поставок розкриє Федір Рибалко, директор Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

Нагадуємо, що конференція відбудеться 21-22 травня у конференц-залі Premier Hotel Rus, м. Київ, а для того, щоб приєднатися до її учасників, необхідно заповнити заявку на участь.

Усього у конференції приймуть участь понад 250 делегатів із 10-12 країн. Основна аудиторія конференції – виробники ягід (більше 60%), переробні підприємства, представники гуртових компаній та роздрібних мереж, постачальники саджанців, агрохімії, техніки та рішень для доробки, охолодження, пакування та переробки ягідних культур.

Організатор події – проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти». Партнерами конференції виступають Fruitnet Media, Українська Плодоовочева Асоціація (УПОА) та проект East-Fruit. Підтримку конференції надає Київський картонно-паперовий комбінат.

З питань щодо участі, будь ласка, звертайтеся:

Євген Кузін,
+380 96 5836323
fruit.intl@fruit-inform.com


Олександра Манько,
+380 96 4337857
fruit.marketing@fruit-inform.com
____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі