Дані Ookla: Київстар – оператор з найшвидшим мобільним інтернетом за підсумками 2018 року

Дані Ookla: Київстар – оператор з найшвидшим мобільним інтернетом за підсумками 2018 року
За результатами аналізу тестів у застосунку Speedtest компанії Ookla, Київстар відзначений як оператор з найвищою середньою швидкістю мобільного інтернету в Україні. Для визначення лідера Ookla проаналізувала більше 4,7 млн тестів швидкості, які проводили абоненти всіх мобільних операторів України в 2018 році.

«У 2018 році ми інвестували у розвиток телеком-мережі 3,1 млрд грн і сплатили за ліцензії для розвитку нових технологій майже 4 млрд грн. Ми також встановили найбільшу кількість базових cтанцій, у тому числі для зв’язку 4G. Це дозволило Київстар надавати абонентам послуги мобільної передачі даних високої якості та з найвищою швидкістю» – коментує результати Speedtest Awards Олександр Комаров, президент Київстар.

Відповідно до даних Ookla, в мережі Київстар показник швидкості Speed Score – 16.32, що є найвищим результатом серед мобільних операторів України. Цей показник включає дані про швидкості завантаження (Download) та передачі (Upload) даних незалежно від стандарту: як 4G, так і 2/3G. Це дозволяє всесторонньо та об’єктивно оцінити швидкість роботи мережі.

При цьому, середня швидкість завантаження у мережі Київстар у кінці року зросла до 21.11 Мбіт/c, у порівнянні з 15.05 Мбіт/c за даними першого та другого кварталів 2018 року. Зростання середньої швидкості мобільного інтернету пов’язано із збільшенням території 4G зв’язку. Наразі мережа 4G Київстар охоплює 3916 населених пунктів, де мешкають 22,2 млн жителів України, а це - 53,4% населення.

«Нам приємно уже вдруге відзначити Київстар як оператора із найшвидшою мобільною мережею в Україні на основі нашого ретельного аналізу. Ця нагорода є свідченням виняткової ефективності компанії, яку підтвердили її ж клієнти третьому та четвертому кварталах 2018 року» – відзначив Джеймі Стівен, виконавчий віце-президент Ookla.

Ookla, компанія, якій належить застосунок Speedtest, є лідером з тестування та аналізу швидкості фіксованого та мобільного інтернету. Згідно з даними компанії, щодня завдяки застосунку користувачі проводять понад 10 млн тестів, саме тому Ookla має найповнішу аналітику щодо доступності та ефективності фіксованого та мобільного Інтернету у світі.
___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі