Для чого потрібен аудіометр?

Для чого потрібен аудіометр?

Аудіометр - що це, і для чого потрібен цей прилад? Розповідаємо, де застосовується аудіометр, і як проходить аудіометрія. Пропонуємо купити аудіометри високої якості з офіційною гарантією.

Аудіометр - це прилад, за допомогою якого вимірюється гострота слуху. Він генерує звукові сигнали і по відгуку випробуваного складає графік - аудіограму. На цій кривій видно пороги чутності - ступінь сприйняття звуку на різних частотах. Обстеження на аудіометрі проводить ЛОР-лікар або сурдолог, якщо є підозри на будь-які розлади слуху у пацієнта.

Де і в яких випадках застосовується аудіометр

Прилад підходить для використання в медичних установах - це може бути поліклініка, приватна клініка, стаціонар ЛОР-відділення, кабінет отоларинголога, спеціалізований центр слуху. Також його можна придбати для шкіл і дитсадків - щоб регулярно контролювати слух учнів, або для гучних виробництв - щоб без відриву від роботи обстежити персонал.

У такого приладу, як аудіометр, призначення - тестувати слух на різних частотах, виявляти відхилення його від норми. За допомогою цього апарату можна діагностувати туговухість будь-якого характеру і ступеня занедбаності, починаючи з самих ранніх стадій. Деякі види аудіометричних приладів (наприклад, Імпедансометр), перевіряють функціональність.



Скарги, при яких лікар призначає пацієнтові обстеження на аудіометрі:

  • Погіршення слуху
  • Болі у вусі
  • Відчуття закладеності у вусі
  • Шум у вухах

За допомогою аудіометричного тесту можна виявити нейросенсорної і кондуктивну туговухість. Імпедансометрія виявляє отит, перфорацію барабанної перетинки, запалення середнього вуха, порушення провідності слухових кісточок, патології слухового нерва і порушення акустичних рефлексів.

Аудіометричне обстеження показує, наскільки порушені пороги сприйняття по різних частотах. Це дозволяє максимально точно поставити діагноз і призначити пацієнтові відповідні рекомендації. Без допомоги аудіометру неможливо правильно підібрати слуховий апарат і налаштувати його. Адже ці операції проводяться за результатами аудіограми - лікар бачить, на яких частотах знижено сприйняття звуку і налаштовує посилення саме на них.

Як працює аудіометр

Основні частини аудіометру:

 

  • Звуковий генератор - створює електричні коливання

  • Атенюатор - дозволяє варіювати інтенсивність трансльованого звуку

  • Звуковипромінювач - трансформує електричні коливання в звук і передає його на кістковий вібратор або в навушники

 

Діагностика проводиться в шумоізоляційної камері, куди поміщають пацієнта. На нього надягають відповідні передавачі (навушники або кістковий вібратор), а потім подають сигнали, які генерує прилад. Відгук пацієнта здійснюється за допомогою спеціальної кнопки або вбудованого мікрофона.

За результатами обстеження видається аудіограма - на ЖК-дисплей, через підключений принтер або ПК (залежно від моделі та комплектації). Лікар аналізує цей графік і дає пацієнтові рекомендації. У деяких модифікацій аудіометрів передбачена можливість збереження даних в спеціальну базу. Це дуже зручно, оскільки дозволяє створити профіль пацієнта, зберегти його дані і потім порівнювати з результатами наступних тестів.

Сучасні автоматизовані аудіометри компактні і мають зручний інтерфейс, тому істотно полегшують роботу ЛОР-лікаря. Головне - підібрати якісну модель з необхідним функціоналом. У «Беттертон» пропонується широкий вибір аудіометрів будь-яких типів - від провідних виробників, з офіційною гарантією. Зв'яжіться з нами, щоб дізнатися більше!

За матеріалами сайту: Audiometers.bettertone.com.ua
_______________________________

 




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі