До України прибув перший контейнерний поїзд з Уханя

До України прибув перший контейнерний поїзд з Уханя
Другий прямий контейнерний поїзд Китай-Україна прибув на станцію Київ-Ліски 6 липня.

Як повідомили в Укрзалізниці, поїзд було сформовано в Ухані, у його складі - 43 сорокафутових контейнери з сульфатом магнію, обладнанням, алюмінієвими рамами, одноразовими шприцами, флаконами ПЕТ, іншими виробами легкої промисловості. Про це пише видання НВ.Бізнес.

Маршрут поїзда пройшов територією чотирьох країн, його довжина — 9,5 тис. км.

«Прямі контейнерні поїзди з Китаю стають регулярним сервісом. Це вже другий поїзд, який привіз до України китайські товари. Розрахунковий час на подолання цієї відстані складає близько 15 діб. Це показник, який забезпечить конкуретність сухопутного маршруту перевезень китайського товару в Україну порівняно з іншими логістичними рішеннями. Плануємо, що поїзди з КНР курсуватимуть щотижнево з подальшим збільшенням періодичності. Раніше територією України залізничним транспортом здійснювались лише транзитні перевезення вантажів у сполученні Китай — країни Західної Європи — Китай. Наразі ми розглядаємо ще низку нових маршрутів контейнерних поїздів», — заявив в.о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик.

Як повідомлялося, 8 червня Україна прийняла перший пілотний контейнерний поїзд з китайської станції Яньтай, який складався з 41 сорокафутового контейнера.

Наразі територією України на регулярній основі курсує 36 контейнерних поїздів.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі