Дослідження Mastercard: смартфон та планшет – улюблені гаджети українців для платежів

Дослідження Mastercard: смартфон та планшет – улюблені гаджети українців для платежів
За даними дослідження Impact of Innovation від Mastercard, з-поміж усіх пристроїв для платежів українці надають перевагу смартфонам (72 % ) і планшетам (48 % ), а також потребують цифрових інновацій у транспорті, сфері освіти та охорони здоров’я

Київ, 28 вересня, 2016 р. – Більше 90 % споживачів у світі використовують свій смартфон частіше, ніж будь-який інший гаджет. Такі результати показало дослідження Impact of Innovation від Mastercard, яке вивчало ставлення користувачів до цифрових технологій і охопило 23 країни й 23 тис. споживачів у Європі, Африці й на Близькому Сході.

Зокрема, дослідження виявило, що українці – серед найбільш оптимістично налаштованих щодо поширення цифрових інновацій: проникнення цифрових технологій підтримують 74 % опитаних, а 92 % переконані, що популярність цифрових сервісів надалі зростатиме. Серед сфер, які, на думку більшості респондентів з усіх країн, зокрема й України, потребують більше цифрових інновацій – система охорони здоров’я, освіта й транспорт.

Дослідження Impact of Innovation виявило також різні групи споживачів за їхнім ставленням до цифрових інновацій. Опитування показало, що серед українських інтернет-користувачів майже третину (28 % ) склали найбільш активні прихильники інновацій. Ця категорія споживачів користується онлайн-банкінгом, має понад 7 цифрових пристроїв і регулярно використовує більше 10 цифрових сервісів щомісяця.

До переліку основних цифрових сервісів, якими найчастіше користуються українські інтернет-користувачі, увійшли пошукові сервіси, соціальні мережі, електронна пошта, прогноз погоди, онлайн-шопінг і онлайн-платежі. Сьогодні 72 % опитаних українців готові оплачувати покупки зі смартфонів, 48 % – з планшетів. Уже зараз українські інтернет-користувачі проводять зі смартфоном більше 4 годин на день, а більше половини з опитаних (54 % ) роблять онлайн-оплати з мобільного – та в середньому здійснюють покупки онлайн 8 разів на місяць. Поряд із цим 2 із 3 учасників дослідження користуються цифровими додатками для платежів, зокрема мобільним банкінгом.

«Українці впевнено обирають шлях цифрових інновацій. Оплати платіжною карткою в торгових точках вже увійшли у звичку: сьогодні більшу частину безготівкових операцій українців по картах становлять розрахунки за товари та послуги, відповідно до статистики НБУ. Результати нашого дослідження свідчать, що українці все більше готові використовувати цифрові пристрої для оплат. Переконані, що нові платіжні платформи для розвитку електронної комерції в Україні, насамперед Masterpass, сприятимуть посиленню такого позитивного технологічного тренду», – прокоментувала Віра Платонова, генеральний директор представництва Masterсard Europe в Україні, Молдові, Грузії, Туркменістані, Таджикистані, Киргизстані та Узбекистані.

Споживачі в різних регіонах турбуються про безпеку, особливо коли йдеться про платежі. Опитувані одностайно погодилися, що безпека банківського рахунку є абсолютним пріоритетом у здійсненні цифрових платежів, при цьому безпеку персональних даних опитувані поставили на друге місце за важливістю. Також мають значення швидкість і простота процесу оплати. Тому споживачі, відповідно до загальних підсумків дослідження, вважають за краще використовувати біометричні дані, зокрема ідентифікацію за відбитками пальців, замість PIN-коду під час оплат. Такий спосіб ідентифікації підтримують 34 % користувачів з досліджуваних регіонів і 38 % опитаних українців.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі