ДТЕК завершив будівництво Приморської ВЕС потужністю 200 МВт

ДТЕК завершив будівництво Приморської ВЕС потужністю 200 МВт
ДТЕК завершив будівництво Приморської вітроелектростанції, однієї з найбільших в країні. 52 турбіни вітропарку загальною потужністю 200 МВт почали генерувати екологічно чисту енергію.

«ДТЕК - найбільший національний інвестор в «зелену» енергетику України. Ми вже інвестували в будівництво 1 ГВт сонячних і вітрових електростанцій понад 1 млрд євро, - зазначив Максим Тимченко, генеральний директор ДТЕК. - Наші партнери в проєктах ВДЕ - світові лідери машинобудування, фінансові інституції. Ефективне партнерство дозволяє залучати в країну іноземні інвестиції, передові технології, досвід і експертизу. Це збільшує довіру до України, мотивує нових інвесторів вкладати в економіку нашої країни. Запуск Приморської ВЕС - це черговий внесок компанії в зміцнення енергетичної незалежності країни, поліпшення навколишнього середовища та життя громад».

Станція генеруватиме 700 млн кВт∙год «зеленої» електроенергії щорічно. Цього достатньо для забезпечення потреб в електроенергії 360 тис. квартир або приватних будинків. Також станція буде сприяти зниженню викидів СО₂ в атмосферу на 750 тис. тонн щорічно.

На Приморській ВЕС реалізовані унікальні технічні рішення, які дозволяють експлуатувати обладнання з максимальною ефективністю. На ВЕС працює перша в Україні діджитальна підстанція. Одинична потужність кожної вітротурбіни виробництва компанії GE - 3,8 МВт.

В'ячеслав Феклін, генеральний директор GE в Україні, Грузії та Вірменії, зазначив: «GE пишається тим, що наше передове обладнання - вітрогенератори трьохмегаватного класу, а також перші в Україні цифрові підстанції, є важливою частиною «розумних мереж», тепер забезпечують роботу одного з найбільших вітропарків в країні. Дані технології допоможуть національній енергосистемі перейти на новий рівень надійності та зробити важливий крок вперед до енергонезалежності країни».

Інвестиції в проєкт Приморської ВЕС склали 321 млн євро, з яких 180 млн євро - це кредитне фінансування від німецьких банків під гарантії експортно-кредитних агентств Euler Hermes (Німеччина) і CESCE (Іспанія).

Довідка
ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проєкти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційною освітньою бізнес-платформою Academy DTEK.
У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі