Ексклюзив від SHABO: вино, створене під землею

Ексклюзив від SHABO: вино, створене під землею
Одна із самих давніх технологій, яка відома світу, ідеальний сорт винограду та неповторний смак - все це особливість вина, створеного в квеври. Кахетинському способу виготовлення вина близько 8 тисяч років. Він не має аналогів у світі та внесений до списку нематеріальних культурних центрів ЮНЕСКО.

Вперше в Україні SHABO Ркацителі Reserve, створене в квеври, було представлене в 2019 році. Цього літа компанія випустила нову лімітовану колекцію - всього 3,5 тисячі пляшок.

Це вино зроблено за унікальною кахетинською технологією на українському виробництві із дотриманням тисячолітніх традицій. Виноград давлять разом із кісточками, шкірочкою та гілочками, а отриманий густий виноматеріал заливається в спеціальний глиняний сосуд - квеврі - і закапують у землю на місяці.

Сорт винограду, який використовують - Ркацителі, привезений з Грузії та висаджений у 1983 році в терруарі Шабо.

«Ми суворо контролюємо кількість винограду на кущі. Слідкуємо, щоб кількість винограду на лозі було до 2 – 2, 5 кг. Таке регулювання навантаження на кущ, надає змогу гронам, які залишаються, насититися всіма необхідними мікроелементами для ідеального вина. Виноград збирають вручну і за 15 хвилин рефрижераторами доставляють у винний будинок SHABO, обладнання якого - одне з найкращих в Європі. Тут проходить сортування, делікатна переробка і завантаження в глиняні сосуди. У кожному квреврі, яка знаходиться під землею, протягом 5 місяців відбувається процес мацерації та витримка на меззі», - говорить Ольга Стоянова, провідний спеціаліст з інноваційного виробництва сільськогосподарських технологій компанії SHABO.

Вино лімітованої колекції SHABO Reserve Ркацителі доступне лише в двох точках в Україні - у фірмовому магазині компанії, що при виробництві та в онлайн-магазині https://shaboshop.com.ua/tihii-vina-2/vino-rkatsiteli-reserve-shabo-po-kahetinskoy-tehn-suhoe-beloe-0-75-l/. Компанія планує випустити також красні вина, створені по-кахетинські. У цій колекції буде близько 4 тисяч пляшок. Для створення амфорного вина в SHABO використовують 12 квеврі об'ємом 1 400 літрів і три - по 2 000 літрів.

___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі