Енергодар отримав сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК

Енергодар отримав сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК
Великий бізнес продовжує допомагати медикам у боротьбі з пандемією. ДТЕК і Фонд Ріната Ахметова передав лікарям спеціалізованої медико-санітарної частини Енергодара три сучасних апарати штучної вентиляції легенів експертного класу і першу партію комплектів спецодягу. Сучасне обладнання допоможе медикам рятувати життя хворих на коронавірус, а також стане незамінним помічником в реанімаційних відділеннях після завершення пандемії.

Рінат Ахметов перший почав допомагати країні в боротьбі з коронавірусом, об'єднавши ресурси бізнесу SCM в тому числі і ДТЕК. 300 млн грн були спрямовані на закупівлю експрес-тестів, 200 апаратів ШВЛ і захисних костюмів для медиків.

«Енергодар - місто енергетиків. Тут живуть наші співробітники і їх сім'ї. І нам, як соціально відповідальному бізнесу, важливо підтримувати місто. Завжди. В будь-який час. Раніше Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК передали Запорізької області 34 тисячі експрес-тестів для діагностики коронавирусу. Тепер регіон починає отримувати обладнання, яке рятує життя - сучасні апарати ШВЛ. Вони можуть бути використані відразу, що дуже важливо в умовах епідемії. Це, впевнений, додасть всім нам почуття впевненості і захищеності», - сказав директор ДТЕК Запорізька ТЕС Сергій Шовгеля.

Перший заступник міського голови Енергодара Ігор Курдя подякував Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК за постійну підтримку:

«Я б назвав соціальне партнерство, яке склалося між містом і ДТЕК - надійної допомогою друга. Вона потрібна тоді, коли вона потрібна. У квітні нам були дуже потрібні тести - і Фонд спільно з ДТЕК допоміг нам їх придбати. Сьогодні не менш актуальним є поставка в нашу медико-санітарну частину сучасних апаратів ШВЛ. Ми вдячні нашим партнерам за допомогу, яку вони нам надають».

Сергій Шовгеля вручив медикам, які працюють у відділенні інтенсивної терапії, першу партію медичної спецодягу, пошитого Фондом Ріната Ахметова за спецзамовленням індивідуально для кожного лікаря. Трохи пізніше захисні костюми отримають всі медпрацівники СМСЧ, які беруть участь в боротьбі з коронавірусом.

Директор департаменту охорони здоров'я Запорізької області Вікторія Клименко нагадала, що ДТЕК і Фонд Ріната Ахметова першими простягнули руку допомоги медикам, коли в країні з'явився коронавірус. Тоді місцеві лікарі отримали від бізнесу засоби індивідуального захисту, які неможливо було в той час придбати. Тепер медики отримали апарати ШВЛ.

Щоб медичний персонал мав необхідні знання та навички для ефективного використання апаратів ШВЛ, в кінці травня 2020 Фонд Ріната Ахметова спільно з Міністерством охорони здоров'я та Асоціацією анестезіологів України провели онлайн-конференцію для лікарів по нюансам роботи з останніми моделями апаратів ШВЛ. Всього по Україні понад 800 медпрацівників пройшли такий вебінар, в тому числі і медики Енергодара.

________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі