Ericsson представляє ШІ-рішення для економії енергії та витрат операторів

Ericsson представляє ШІ-рішення для економії енергії та витрат операторів
Компанія Ericsson (NASDAQ: ERIC) представила нове рішення для мобільних операторів — Energy Infrastructure Operations, яке за допомогою технологій ШІ й передових розробок у сфері аналізу даних оптимізує енергоспоживання всієї мережевої інфраструктури.

У новому рішенні застосовується передова бізнес-модель, яка формує можливості для економії операційних і капітальних витрат (OPEX і CAPEX) з одночасним зниженням викидів вуглекислого газу в атмосферу й забезпеченням максимальної доступності базових станцій. Максимальна економія енергії досягається в радіомережі, при цьому також знижуються видатки на обслуговування інфраструктури за рахунок скорочення кількості візитів на майданчики.

Розгортання Energy Infrastructure Operations дозволяє досягти*:

• зменшення OPEX приблизно на 15 %;
• скорочення кількості візитів на майданчики приблизно на 15 %;
• зниження кількості збоїв, пов’язаних з проблемами подачі електроенергії, на 30 %.

Ericsson Infrastructure Operations інтегровано з Ericsson Operations Engine — рішенням на базі технологій ШІ й аналізу даних, призначеного для надання послуг з інтелектуального керування мережею.

Рішення Energy Infrastructure Operations пройшло тестові випробування в мережах операторів, з якими Ericsson співпрацює в Європі, Азії, на Близькому Сході й у Латинській Америці, і наразі запущене в комерційну експлуатацію в мережі Telenor у М’янмі.

Наразі частка витрат на енергію становить 20–40 % від річного показника OPEX кожного сайту. За даними звіту Ericsson про використання технологій ШІ, скорочення OPEX є одним із пріоритетних завдань операторів.

* Приблизні оцінки. Реальні показники економії залежать від конкретних видатків і поточної ефективності.
***


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі