Ericsson виводить на ринок широкосмугові комунікаційні мережі для критично важливого зв’язку

Ericsson виводить на ринок широкосмугові комунікаційні мережі для критично важливого зв’язку
Компанія Ericsson (код NASDAQ: ERIC) вивела на ринок портфель рішень для провайдерів із забезпечення критично важливого зв’язку в мережах широкосмугового доступу. Це надасть провайдерам послуг можливість задовольнити потреби галузі й агентств громадської безпеки у критично важливому зв’язку та зв’язку для критично важливих завдань при зростанні впровадження цифрових технологій і модернізації *наземного рухомого радіозв’язку.
Коли зв’язок переривається на хвилини, секунди або навіть мілісекунди, це може мати величезні наслідки для господарської діяльності — або серйозні ускладнення для громадської безпеки, — таким чином, потреба у швидкому й надійному зв’язку набуває першочергового значення.

Такий критично важливий зв’язок застосовується в багатьох царинах: від служб оперативного реагування і національних аварійно-рятувальних служб до служб охорони виробничого персоналу на підприємствах. Попит на застосування мереж широкосмугового доступу для ділових потреб та критично важливих завдань за такими сценаріями використання зростає. Щоб забезпечити цей попит, провайдерам необхідно забезпечувати найвищий рівень доступності, надійності й безпеки.

Для задоволення потреб користувачів критично важливого зв’язку компанія Ericsson розробила новий портфель, що включає три продукти: можливості організації мережі критично важливого зв’язку (Critical Network Capabilities), застосунки для критично важливого зв’язку в мережах широкосмугового доступу (Critical Broadband Applications) і гнучке розгортання (Flexible Deployments), як для місцевих приватних мереж, так і для національних мереж наземного радіозв’язку для критично важливих завдань.

Пер Нарвінгер (Per Narvinger), директор мереж для сфери товарного виробництва компанії Ericsson, зазначає: «Ми бачимо можливості зростання для провайдерів послуг і державних операторів у пропозиції мереж із технологіями LTE/5G новим сегментам користувачів. Наш портфель рішень критично важливого зв’язку для мереж широкосмугового доступу дозволить нашим клієнтам ефективно забезпечувати потребу в критично важливому зв’язку для таких секторів, як громадська безпека, енергетика та системи інженерного забезпечення, транспорт і виробництво».

Можливості організації мереж критично важливого зв’язку


Ця пропозиція включає розширену функціональність для ефективної роботи мережі критично важливого зв’язку, серед яких: висока доступність мережі; управління кількома мережами із застосуванням технологій розподілення спектру; покриття й потужності для застосунків критично важливого зв’язку. Вона також передбачає можливості організації безпеки в мережі, які забезпечують надання послуг мережі, навіть коли інфраструктуру атаковано. В результаті якість послуги, пріоритет і пріоритетні переривання разом гарантують визначений рівень часової затримки та вимоги до організації мережі під час підвищеного навантаження і перевантаження.

Можливості мережі зв’язку критичної важливості включають нові функції, які спрощують розгортання послуг радіомовлення в національних масштабах. Ще одна нова функціональність дозволяє вузлам радіодоступу діяти в режимі нейтралізації несправностей (fallback) у разі збою мережевого з’єднання. Ця пропозиція включає також системи оперативного розгортання, що дозволяють забезпечити тимчасове покриття для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і роботу в сільських місцевостях, де відсутнє покриття.

Застосунки для критично важливого зв’язку в мережах широкосмугового доступу

Ця пропозиція включає продукт Ericsson Group-Radio, який забезпечує зв’язок по рації (push-to-talk) для критично важливих завдань, послуги передачі даних та відео. Це дозволить, наприклад, оперативним службам, таким як поліція, бути більш ефективними при такому обслуговуванні громадських потреб, яке вимагає багатофункціонального широкосмугового мобільного з’єднання.

Гнучке розгортання для приватних мереж

У численних галузях виникають нові бізнес-моделі. Розпочавши колись із володіння й експлуатації власних мереж, галузі, що потребують критично важливого зв’язку, тепер замовляють приватні мережі та послуги, які максимально ефективно використовують наявні у провайдера послуг активи та ресурси для експлуатації, не ставлячи під загрозу необхідний рівень власного контролю.

Гнучке розгортання для приватних мереж від компанії Ericsson має кілька варіантів від сегментування мереж до повністю виділеної мережі, що дає провайдерам послуг можливість пропонувати масштабовані рішення та послуги для мереж критично важливого зв’язку із широкосмуговим доступом для галузей, що потребують критично важливого зв’язку.

Компанія Ericsson також пропонує продукт керованих послуг для приватних мереж, рішення для яких базуються на ШІ та автоматизації, що прогнозує інциденти й запобігає їм, забезпечуючи при цьому скорочення операційних витрат. Ці рішення дозволяють провайдерам послуг скорочувати час виведення власних продуктів на ринок і пропонувати їх для нових галузей, забезпечуючи підтримку угод про гарантований рівень послуг для критично важливого зв’язку.

Широкосмуговий доступ для критично важливого зв’язку дозволить галузям підвищити ефективність завдяки покращенню продуктивності й безпеки працівників, масовому використанню автоматичних пристроїв і датчиків, визначенню місцезнаходження майна та обладнання в реальному часі, збору даних для підвищення ефективності роботи обладнання й персоналу та запобігання простоям.

Томас Лінч (Thomas Lynch), Виконавчий директор компанії IHS Markit, каже: «Галузь критично важливого зв’язку розробляє нові способи для надання рішень для критично важливого широкосмугового зв’язку професійним користувачам, розширюючи можливості нинішнього критично важливого голосового зв’язку. Завдяки своєму новому портфелю компанія Ericsson дозволяє провайдерам послуг надавати пропозиції цьому сегменту, що розширюється, максимально використовуючи свою наявну інфраструктуру та управління мережами діапазону LTE для бюджетних і масштабованих рішень».

*Система наземного мобільного радіозв’язку (land mobile radio, LMR) — це система міжперсонального голосового зв’язку, що складається з двонаправлених радіопередавачів, які можуть бути мобільними, встановленими на автомобілях, або переносними. Системи LMR широко використовуються такими службами швидкого реагування, як поліція, пожежна служба, служби швидкої медичної допомоги та інші державні організації.

__________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі