FRAGARIAUKRAINE знає як зберегти 216 000 000 доларів у рік

FRAGARIAUKRAINE знає як зберегти 216 000 000 доларів у рік
Останнім часом у світі й Україні спостерігається зміна кліматичних умов, які призводять, до зменшення урожайності і з кожним сезоном ця тенденція тільки посилюється. В першу чергу це стосується вирощування такої культури, як соя. Слід зауважити, що в Аргентині була схожа ситуація, у них було або надзвичайно сухо, або надмірні опади. Вихід потрібно було шукати у новітніх розробках, зокрема серед таких препаратів як інокулянти.

Інокуляція – екологічно безпечна та економічно вигідна технологія азотофіксації. В умовах активного використання пестицидів та агрохімікатів спостерігається деградація гумусу - основи родючості ґрунту. Кожного року українська земля, на якій вирощують сою, після збору урожаю не доотримує АЗОТА на суму 216 000 000 доларів, і це, на хвилинку, за один рік. Тобто кожного року втрати для ґрунту складають 216 000 000$. Про це розповів керівник аргентинської компанії FRAGARIA Родольфо Маззоні під час семінару «Інокулянти: інновація, якість, ефективність».

Сьогодні Аргентина займає перше місце по виробництву сої, а компанія FRAGARIA, яка була заснована у 1988 році, займає перше місце з виробництва продуктів для вирощування сої, не тільки в Аргентині, а й у світі. Тому як не їм знати все про вирощування сої. У Києві Родольфо Маззоні представив лінійку продуктів своєї компанії, які не тільки допомагають утримати азот у ґрунті, який відповідає за протеїн у сої, але й збільшити врожайність сої.

«Наш завод, в Аргентині, дозволяє виробляти у великих масштабах не тільки інокулянти, але й інші біологічні продукти. Наша продукція досить високої якості. У нас сертифікований (по нормам ISO 9000-Ред.) увесь процес виробництва, починаючи від закупки сировини і закінчуючи кінцевим продуктом. Відзначу, що цю сертифікацію ми отримали 15 років тому», - зазначив Родольфо Маззоні.

Про ефективність використання інокулянтів свідчать й дослідження, які проводив Аргентинський Національний Інститут АгроТехнологій (ІNTA). Так, при їх використанні урожайність збільшувалась на 823 кг/га.

Керівник аргентинської компанії FRAGARIA представив декілька напрацювань компанії. Пре-інокулянт PROTECTOR DAGAN, який запобігає зневодненню, яка викликано екологічною та хімічною агресією від застосування інших препаратів для обробки насіння та живить бактерії, утримує їх на насінні, сприяє швидкому розвитку метаболізму після посіву. ACQUA – SACHET – інокулянт на водній основі, який містить високу концентрацію азотофіксуючих бактерій різновиду Bradyrhizobium japonicum (японський брадирізобіум). Також були представлені ад’юванти - LECITHIN SILICONMAX, кремнійорганічні сполуки, що присутні в його формулі сприяють кращому зволоженню, а соєвий лецитин покращує процес проникнення в листкову поверхню, та не спричиняє шкідливого впливу на рослину.

Це тільки невеликий перелік продуктів розроблених та представлених компанією FRAGARIA.

«Ми вже зареєструвались в Україні і з наступного року нашу продукцію можна придбати у нашого представника», - повідомив пан Родольфо.

На семінарі «Інокулянти: інновація, якість, ефективність» відбулася ще одна знакова подія - офіційно було представлено компанію FRAGARIAUKRAINE, яка стала єдиним і офіційним імпортером продукції аргентинської компанії FRAGARIA.

Луговий Олексій, засновник FRAGARIAUKRAINE, зазначив, що Аргентина країна № 1 у світі з виробництва сої, а компанія FRAGARIA – це компанія, яка виготовляє продукцію для вирощування сої.

«Зовсім нещодавно керівник аргентинської компанії FRAGARIA Родольфо Маззоні мені сказав дуже хорошу річ: «Я не можу говори про продукти інших компаній, ні добре, ні погано, я можу говорити тільки про свій продукт».

Якщо ми говоримо про конкурентоспроможність продуктів FRAGARIA, то я дуже добре розумію чим зараз наповнений наш ринок. Це або інокулянти виробництва німецьких компаній, таких як Bayer та Basf, або наші вітчизняні. Для розуміння штампи бактерій, які закуповує FRAGARIA в аргентинської компанії ІNTA, купують й ті ж самі компанії Bayer та Basf. Тому ми сміливо можемо говорити, що сировину вони закуповують в одному місці.

Тепер поговоримо про ціну. Препарати компанії FRAGARIA не гірші за якістю, ніж німецькі, а основна їх перевага буде в ціні, яка буде нижчою за ринкову. Разом з тим, наші люди люблять пробувати щось нове, зокрема, нові продукти. Звичайно, все залежить від того як ми вибудуємо маркетингову кампанію, але дуже сподіваюсь на успіх. Хоча, ні, не так. Я впевнений, що на нас чекає успіх», - говорить Олексій Луговий.

Також, засновник FRAGARIAUKRAINE акцентував увагу на тому, що компанія FRAGARIA не просто займається виробництвом інокулянтів, вона займається мікробіологією.

«У нас тільки починають цікавитись введенням інокулянтів під кукурудзу, соняшник чи пшеницю. FRAGARIA займається не тільки азотофіксуючими бактеріями під сою, вони займаються інокулянтами для усіх культур. А у світі на сьогоднішній день цим ніхто не займається. Саме в цьому родзинка компанії FRAGARIA», - резюмував пан Олексій
____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі