Графіка AMD Radeon ™ і засоби розробки компанії AMD були обрані для ігрової платформи нового покоління Google Stadia

Графіка AMD Radeon ™ і засоби розробки компанії AMD були обрані для ігрової платформи нового покоління Google Stadia
Підводячи підсумки тісної довгострокової співпраці двох компаній, AMD повідомляє про те, що Google вибрала високопродуктивні спеціальні графічні процесори AMD Radeon для ЦОД в якості основи стрімінгового сервісу Google Stadia на базі Linux® і Vulkan®. Google анонсувала новий сервіс на Game Developers Conference (GDC) в Сан-Франциско. Компанія AMD також підтримує Google в області розробки ПО, включаючи інструмент AMD Radeon GPU Profiler (RGP) і відкритий драйвер Vulkan на базі Linux. Вони допомагають розробникам ігор оптимізувати свої майбутні продукти для роботи на новій платформі.

«Поєднуючи свої лідерські позиції в галузі комп'ютерних ігор і оснащення ЦОД з довгостроковою прихильністю до відкритих платформ, компанія AMD пропонує унікальні технології і глибоку експертизу для створення ігрового процесу найвищого рівня, - сказав Огі Бркіч, корпоративний віце-президент і керівник підрозділу Datacenter GPU в AMD . - Компанія AMD рада можливості працювати з Google, надаючи чудові враження від гри для легіонів геймерів по всьому світу, забезпечуючи надійність і безкомпромісну продуктивність, яку вони очікують побачити ».

«Ми роками працювали з компанією AMD над цим проектом, який привів до розробки спеціальної відеокарти з найпередовішими можливостями і продуктивністю, необхідними Google Stadia, - сказав Дов Зімрінг, керівник розробки Google Stadia. - Компанії Google і AMD поділяють прихильність до відкритих технологій, застосовуючи Vulkan, драйвери Vulkan GPU, а також кошти графічної оптимізації з відкритим кодом. Ми поділяємо дух інновацій і співпраці і чекаємо впровадження графічних технологій майбутнього в розробки ігор, причому обов'язково в форматі open-source ».

Високопродуктивні графічні процесори AMD для ЦОД

Стрімінг ігор з багатою графікою мільйонам користувачів на вимогу з хмарного середовища вимагає наявності високопродуктивних обчислювальних можливостей, щоб звести до мінімуму затримки і максимізувати ігрову продуктивність. Крім цього подібні проекти вимагають наявності просунутих технологій, які допомагають справлятися з викликами в області підтримки ЦОД, зокрема забезпечувати безпеку, керованість і масштабованість.
Спеціальні високопродуктивні графічні процесори AMD Radeon для Google Stadia відрізняються:

• Наявністю другого покоління пам'яті High-Bandwidth Memory (HBM2), яка дозволяє економити енергію при невеликому обсязі;
• Підтримкою критично важливих для ЦОД функцій, таких як захист на рівні ЕСС (Error Correcting Code), щоб гарантувати цілісність даних;
• Швидкою та передбачуваною продуктивністю з необхідними функціями безпеки для хмарних ігор за рахунок застосування першої в галузі технології апаратної віртуалізації GPU на базі відкритого стандарту SR-IOV (Single-Root I / O Virtualization).

Архітектура графічних рішень AMD використана в широкому спектрі сучасних ігрових платформ - від ПК до найбільш популярних ігрових консолей. Завдяки цьому розробники можуть оптимізувати свої продукти для єдиної архітектури GPU, щоб отримати переваги на безлічі платформ, в число яких тепер входять найбільші хмарні сервіси.

Надійні засоби розробки

Потужні програмні рішення компанії AMD дозволяють розробникам оптимізувати свої ігри та програми для графіки AMD Radeon. Компанія AMD дає розробникам широкий спектр опцій, гарантує необхідну гнучкість для оптимізації продуктивності додатків на базі графічного процесора і дотримується довгострокової стратегії роботи з відкритими платформами. Зокрема, AMD випускає драйвери для Linux і забезпечує підтримку низькорівневих API Vulkan з великими можливостями контролю продуктивності, ефективності та можливостей графіки AMD Radeon.

Драйвери AMD з відкритим кодом для Linux дозволяють компанії Google і її партнерам-розробникам вивчати код з повним розумінням, як саме працюють драйвери, і ще краще оптимізувати свої додатки для роботи з графікою AMD Radeon. Драйвер також містить в собі компонент трасування додатків, який разом з інструментом AMD Radeon GPU Profiler (RGP) надає доступ до докладної інформації про те, як окремі навантаження обробляються графікою AMD Radeon. Завдяки виявленню аспектів синхронізації, які потенційно можуть допомогти з оптимізаціями, розробники отримують виняткову можливість створювати додатки, які демонструють максимально можливу продуктивність на графічних процесорах AMD Radeon.

AMD Radeon GPU Profiler дозволяє розробникам ігор аналізувати, як кожна з їхніх програм використовує ресурси GPU, включаючи відстеження обчислювальних і графічних потоків. Розробники отримують можливість дізнатися час кожної події і оптимізувати свої ігри для роботи з Google Stadia. RGP також забезпечує сумісність з популярним засобом налагодження графіки з відкритим кодом RenderDoc, щоб запропонувати розробникам можливість ще більш глибокого аналізу рендеринга кожного кадру в реальному часі. Завдяки цьому скорочується час, необхідний на налагодження і профілювання кадрів.

У віртуальному середовищі RGP працює точно так само, як і на окремо взятому ПК. Завдяки цьому розробники зможуть оптимізувати свої додатки і для віртуальних графічних процесорів у великих обчислювальних середовищах.
Додаткову інформацію про Google Stadia можна знайти на сайті.
___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі