GSK продовжує практику розкриття даних про виплати на користь спеціалістів та організацій охорони здоров’я в Україні й оприлюднила інформаці

GSK продовжує практику розкриття даних про виплати на користь спеціалістів та організацій охорони здоров’я в Україні й оприлюднила інформаці
Як компанія, що діє передусім в інтересах пацієнта і прагне до максимальної прозорості та збільшення довіри до фармацевтичної галузі, GSK уже вп’яте оприлюднила інформацію щодо виплат на користь спеціалістів та організацій охорони здоров’я (ОЗ), пов’язаних із призначенням лікарських засобів.

Практика розкриття даних є глобальною ініціативою компанії і запроваджена з 2016 року, коли GSK підтримала кодекс Європейської федерації фармацевтичної промисловості та асоціацій (EFPIA), зобов’язавшись інформувати суспільство про передачу цінностей на користь спеціалістів та організацій ОЗ. Зобов’язання стосуються, зокрема, спонсорства поїздок фахівців на медичні конгреси та оплати реєстраційних внесків для участі в подібних заходах, оплати консультаційних послуг за виступи чи головування на конференціях, грантів, виплат, пов’язаних з науковими дослідженнями та розробками. Інформація публікується щороку на загальнодоступному ресурсі: веб-сайті GSK або центральній платформі, яка об’єднує дані різних фармкомпаній. У звітах представлена й інформація щодо України.

Співпраця фармацевтичних компаній і спеціалістів та організацій ОЗ є необхідною складовою розвитку галузі охорони здоров’я й основою медичного наукового прогресу. Ці взаємовідносини сприяли надходженню великої кількості інноваційних ліків та змінили вплив багатьох захворювань на життя людей. Однак щоб партнерство і надалі слугувало прогресу людства і розвитку медицини, воно повинно базуватися на максимальній прозорості та реалізовуватися виключно в інтересах медичної науки і пацієнтів, які мають бути впевнені, що їм не призначатимуть лікарські засоби з якихось інших причин, крім стану їхнього здоров’я.

Неухильне дотримання зобов’язань стосовно інформування суспільства про виплати спеціалістам та організаціям ОЗ – не єдина глобальна ініціатива GSK, покликана підвищити прозорість ведення діяльності. Компанія дотримується високих етичних стандартів в усіх галузях своєї діяльності. Так, GSK була першою фармацевтичною компанією, яка підвищила прозорість даних про клінічні дослідження, задекларувала підтримку пацієнтських організацій і скасувала індивідуальні плани продажів для медичних представників. З 2016 року GSK припинила виплати зовнішнім спеціалістам охорони здоров’я за читання лекцій про рецептурні препарати компанії та вакцини для аудиторії, яка може призначати або впливати на призначення та відпуск лікарських засобів. Разом із тим GSK припинила надання прямої фінансової підтримки спеціалістам ОЗ для участі в медичних конгресах і виплату бонусів польовим співробітникам за досягнення індивідуальних планів продажів препаратів. Ці зміни в компанії запроваджені на глобальному рівні, перевершують стандарти кодексів взаємодії, які існують у галузі, і свідчать про те, що орієнтованість на пацієнта, прозорість, чесність та повага до людей є такими ж основоположними цінностями GSK, як і дотримання високих професійних стандартів.

Водночас співпраця зі спеціалістами та організаціями галузі ОЗ залишається важливою для компанії, оскільки має фундаментальне значення для досягнення спільної мети: підвищення якості медичних досліджень в інтересах пацієнтів. GSK продовжує тісно взаємодіяти з медичною спільнотою у галузі непромоційної діяльності, зокрема у галузі здійснення клінічних досліджень і забезпечення доступу до актуальної медичної інформації, у тому числі за допомогою цифрових технологій та онлайн-додатків.

Як науково орієнтована фармацевтична компанія, що є одним зі світових лідерів в галузі розробки та виробництва інноваційних лікарських засобів і вакцин, GSK володіє великим масивом достовірної та актуальної наукової медичної інформації і вбачає мету своєї взаємодії із спеціалістами та організаціями ОЗ передусім у поширенні знань та покращенні доступу до нових даних про захворювання, діагностику та лікування. Для реалізації цього завдання компанія інвестує у нові способи взаємодії з медичною спільнотою, у першу чергу в освітні проекти. Серед прикладів таких ініціатив GSK в Україні проведення вебінарів для фахівців галузі ОЗ у різноманітних терапевтичних напрямках, розробка мобільних додатків для лікарів, запуск інформаційно-сервісного веб-ресурсу «Мої щеплення» (http://moi-privivki.com) та проекту «Вакцинація в практиці сімейного лікаря» для підвищення знань українських спеціалістів про сучасні підходи в галузі вакцинопрофілактики, а також запуск проекту «Медичний дайджест» про останні відкриття і досягнення у медицині для спеціалістів галузі охорони здоров’я України

Результати розкриття інформації в Україні відповідно до кодексу EFPIA та локального кодексу індустрії – Етичного кодексу «АПРАД», а також методологічні записки, що роз’яснюють дані, викладені у звітах, доступні на сайті GSK.
_______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі