Екіпаж МАУ продемонстрував високий професіоналізм під час позапланової посадки, спричиненої збоєм в роботі одного з дв

Екіпаж МАУ продемонстрував високий професіоналізм під час позапланової посадки, спричиненої збоєм в роботі одного з дв
Внутрішня перевірка, проведена авіакомпанією «Міжнародні Авіалінії України», підтвердила, що дії екіпажу рейсу Київ – Бангкок були високо професійними і повністю відповідали регламенту і вимогам авіаційної безпеки. Технічні причини збою в роботі двигуна будуть встановлені в ході розслідування за участю представників компанії-виробника. Після позапланової посадки в аеропорту «Бориспіль» пасажири були доставлені до пункту призначення на борту іншого повітряного судна МАУ.

Літак Boeing 767-300ER UR-GEC, що виконував рейс PS271 Київ – Бангкок 29 липня 2019 року, вилетів з Міжнародного аеропорту «Бориспіль» о 20:02. В процесі набору висоти екіпаж помітив різку зміну параметрів одного з двигунів. Екіпаж проаналізував ситуацію і на підставі регламентної документації прийняв рішення відключити двигун і повернутися до аеропорту вильоту, повідомивши диспетчерів про позапланову посадку. Через 20 хвилин після зльоту літак здійснив успішну посадку в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» з великою посадковою масою, що призвело до підвищення температури гальмівних пристроїв, внаслідок чого спостерігалося їх незначне задимлення. Ніхто з пасажирів і членів екіпажу не постраждав.

Пасажири були доставлені до терміналу D аеропорту «Бориспіль» і після заміни літака продовжили свою подорож до Бангкоку. Рейс PS271 вилетів з Києва о 2:08 30 липня і благополучно приземлився в Бангкоку о 15:30 за місцевим часом 30 липня.

«Від виникнення позаштатних ситуацій в авіації, на жаль, не застрахований ніхто, але наші льотчики проходять дуже серйозну спеціальну підготовку і прекрасно знають, як діяти в таких випадках, – зазначив віце-президент з льотної роботи МАУ Ігор Сосновський. – Ми раді, що злагоджені дії екіпажу і служб аеропорту дозволили успішно вирішити ситуацію і оперативно доставити пасажирів до пункту призначення».
___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі