Як рішення АББ System pro E power допомогло найбільшому портовому оператору України знизити енергетичні витрати

Як рішення АББ System pro E power допомогло найбільшому портовому оператору України знизити енергетичні витрати
3 березня 2017 р. Основою рішення компанії АББ є System Pro E power, її інноваційна система головних розподільчих щитів з номінальним струмом до 6.300 А та струмом короткого замикання до 120 кА.

Замовник: портовий оператор TIS Group

На схід від міста Одеса на Чорному морі, компанія TIS Group управляє найбільшим та найглибшим в Україні суховантажним портом. Термінали компанії слугують брамою для гірничодобувної та металургійної промисловості України.

Понад 700 суден щороку заходять у цей порт та перевозять близько 26 млн. тон зерна, добрив, вугілля, та руди до тисяч портів по всьому світу. Портові термінали встановили рекорди зі швидкості обробки вантажів, частково завдяки постійним інвестиціям в технології для розширення можливостей та пропускної здатності.

Для такого об’єкту критично важливо ефективно управляти енергетикою.

Компанія TIS користується живленням від мережі, використовуючи конденсаторні батареї для зниження навантажень на силовий трансформатор. Це допомагає обмежити піки попиту та споживання реактивної потужності, що викликає штрафні санкції від енергетичних компаній.

Тому, коли компанія TIS модернізувала своє обладнання на низьку напругу комплексним рішенням від АББ, ключовим завданням було забезпечити ефективне управління електроживленням.

Технічна підтримка від АББ

Юрій Дем’яненко, головний фахівець відділу продуктового маркетингу обладнання для електрифікації компанії АББ в Україні, зазначив: «Це було перше встановлення рішення System Pro E power в Україні. Проект компанії TIS Group був дуже суттєвим і потребував повного спектру технологій для енергетики від АББ, щоб забезпечити максимальну надійність».
«У квітні 2016 року всього за 2 місяці після отримання компанією АББ проекту від TIS Group, нове рішення було встановлено та запущено. Інженери зі штаб-квартири АББ працювали з українською командою та місцевим конструктором пульту Engineering Company B&S протягом всього періоду виконання проекту для забезпечення технічної підтримки та керівництва при проектуванні та введенні в експлуатацію на кожному етапі».

System Pro E power: просте гнучке рішення

Основою рішення компанії АББ є System Pro E power, її інноваційна система головних розподільчих щитів з номінальним струмом до 6.300 А та струмом короткого замикання до 120 кА. Ця проста гнучка система задовольняє всі потреби електроустановки згідно останніх міжнародних стандартів та повністю узгоджена з усім обладнанням АББ на низьку напругу.

Оснащені «розумними» вимикачами SACE Emax 2 з можливістю повної інтеграції електродвигуна та конденсаторних систем, енергетична інфраструктура компанії TIS Group здатна вирішувати проблеми якості електроенергії, які можуть з’явитися для операцій такого масштабу.

Ініціатива оснастити установку PFC компактним низьковольтним конденсатором CLMD03 від АББ приносить свої переваги. Контролери коефіцієнту потужності діапазону RVC від АББ відіграють ключову роль в контролі та моніторингу коефіцієнту потужності та системи якості живлення компанії TIS Group. Підключення до мережі з більш високою напругою забезпечується завдяки трансформатору струму від АББ.

З врегулюванням коефіцієнту потужності, незбалансованості напруги, раптової генерації стрибків струму та гармонічних коливань, фінансові санкції зменшуються, а надійність електрообладнання підвищується. Використовуючи програмне забезпечення, розроблене АББ, місцевий конструктор пульту Engineering Company B&S створив повністю інтегроване розподільче обладнання, що підходить до компактної розподільчої підстанції.

Переваги для замовника

Ольга Скарлат, заступник технічного директора компанії Engineering Company B&S зазначила: «Ми отримали повне рішення, адаптоване для єдиного бренду АББ, що повністю відповідає критеріям оптимальної ціни-якості-гарантії-сервісу. Крім того, гнучкість System Pro E Power дозволила встановити різні пристрої та обладнання в єдиному компактному розподільчому пристрої. Більше того, вирішивши питання реактивної потужності, рішення АББ знизило реактивну потужність цього об’єкту на 15 відсотків. Потенціал зниження штрафів енергетичним компаніям стає навіть більше».

Технічні деталі

Серед основних технологій, що використані в проекті TIS, такі:
• Головний розподільчий щит: System pro E power
• Автоматичний повітряний вимикач: SACE Emax 2
• Автоматичні вимикачі у литому корпусі: Tmax XT
• Вимикач-роз’єднувач: OT1000E03P
• Запобіжні пристрої: перемикачі з плавким запобіжником ZLBM, InLine 2
• Конденсатори: CLMD03
• Контролер реактивної потужності: RVC
• Аналізатор мережі: M2M
• Трансформатори струму: CT12


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі