Харківський аеропорт зустрів мільйонного пасажира

Харківський аеропорт зустрів мільйонного пасажира
2 жовтня Міжнародний аеропорт «Харків» зустрів мільйонного пасажира. Ним став п’ятнадцятирічний Червоний Даніель, який прилетів з батьками рейсом Стамбул-Харків авіакомпанії Turkish Airlines.

Про те, що хлопець став мільйонним пасажиром, родина дізналася ще на борту літака під час приземлення в місті. Екіпаж оголосив про це в гучномовець. А вже біля трапу сім’ю зустріла команда аеропорту та авіакомпанії — з квітами та подарунками.

Від Turkish Airlines родина отримала сертифікат на безкоштовні квитки для трьох людей за будь-яким напрямком авіакомпанії в обидва боки. А від аеропорту — право на безкоштовне обслуговування у VIP-терміналі, а також сертифікат на 50 000 гривень, які можна витратити на що завгодно.

«10 років тому, у 2009 році, коли в аеропорті функціонував лише старий термінал, а пасажиропотік становив менше 200 тисяч людей на рік, ми ледь могли уявити, що перетнемо позначку в 1 000 000 пасажирів. Ця мета нам здавалася дуже далекою. Але сьогодні вона нарешті досягнута. І це не межа для нас. Ми вдячні тим пасажирам, які вибирали аеропорт «Харків» протягом цих років», — відзначив Володимир Васильченко, генеральний директор компанії-оператора Міжнародного аеропорту «Харків» «Нью Системс АМ», що входить до DCH Олександра Ярославського.

«Уже протягом 2,5 років ми продовжуємо виконувати щоденні рейси і з'єднуємо Харків з більш ніж 300 напрямками по всьому світу через наш новий хаб, аеропорт Стамбула, один з найбільших аеропортів світу. Харків став одним із важливих напрямків Turkish Airlines зі своїм потенціалом зростання повітряного сполучення, динамічним населенням і культурним багатством. Щоб краще задовольняти потреби населення міста в поїздках всім світом, ми прагнемо подальшого прогресу і сподіваємося, що в майбутньому будемо відзначати 2-х мільйонного пасажира у харківському аеропорті», — прокоментував Альпер Кашікчі, генеральний директор представництва Turkish Airlines у Харкові.

Святковий прийом став несподіванкою для всіх пасажирів рейсу. Вони змогли відвідати фуршет та відсвяткувати повернення з відпустки тортом і шампанським.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі