«Київстар» отримує дозвіл регулятора на впровадження LTE-900

«Київстар» отримує дозвіл регулятора на впровадження LTE-900
21 лютого НКРЗІ розглянула заявку Київстар і винесла позитивне рішення щодо видачі компанії нової, технологічно нейтральної ліцензії з можливістю використовувати частоти 900 МГц для зв’язку 4G.

«Для того, щоб усі телеком оператори змогли запустити 4G на частотах 900 МГц, Київстар добровільно передав державі частину свого спектру у цьому діапазоні. Сподіваємось, що вже скоро мобільний інтернет нового покоління з’явиться навіть у малих та віддалених населених пунктах», - прокоментував президент Київстару Олександр Комаров.

Київстар подав телеком регулятору заявку про дострокове впровадження радіотехнології LTE (4G) 18 лютого 2020 року. Як вважає Комаров, «можливість використовувати частоти 900 МГц для розвитку LTE відкриє нові перспективи для телеком ринку. Адже у базових станцій цього діапазону більша дальність дії порівняно з діапазонами 1800 і 2600 МГц, і це дозволить охопити швидкісним мобільним інтернетом більшу територію». Наразі Київстар надає послуги 4G на території, де проживає більше 75% населення. Компанія очікує, що вже у березні зможе отримати ліцензію для розвитку LTE-900.

Нагадаємо, що вже другий раз у своїй історії Київстар добровільно ділиться своїм проліцензованим радіоспектром з іншими телеком операторами. Раніше компанія згодилась повернути державі частину частот у діапазоні 1800 МГц, і це дозволило провести тендер і видати ліцензії на розвиток 4G в цій радіосмузі.

У відповідності з вимогами НКРЗІ, мобільні оператори, які отримають нові ліцензії для розвитку 4G у діапазоні 900 МГц, з 01 липня почнуть технологічні роботи з перебудови своїх базових станцій і запуску LTE 900 у першій з областей – Закарпатській До кінця листопада 2020 року зв’язок 4G на частотах 900 МГц з’явиться у всіх областях України. У наступні роки географія покриття 4G мереж буде збільшуватись.

Відповідно до досліджень зарубіжних аналітиків, Київстар – лідер з середньої швидкості мобільного інтернету в Україні. Послугами мобільної передачі даних Київстар користується понад 16 мільйонів абонентів, а обсяги використання дата-трафіку у 2019 році виросли на 54%, до 4263 Мб на абонента.

З 2015 року Київстар інвестував понад 25 млрд грн в інфраструктуру 3G і 4G-мереж. Розвиток швидкісного мобільного інтернету залишається ключовим пріоритетом компанії.
_________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі