Київстар встановив обладнання для мереж 3G і 4G на 7000 базових станцій

Київстар встановив обладнання для мереж 3G і 4G на 7000 базових станцій
Київстар готує радіомережу до технологій мобільного зв'язку четвертого покоління. Оператор модернізує базові станції за принципом Single RAN, що дозволить в майбутньому швидко розгорнути мережу LTE.

Понад 7000 базових станцій у мережі Київстар вже оснащені обладнанням, яке може підтримувати стандарти зв'язку 3G і 4G / LTE. У 2017 році національний телеком-оператор планує оновити ще 3000 базових станцій.

Завдяки швидкій модернізації мережі, Київстар забезпечив послугами 3G-зв'язку вже близько 5000 населених пунктів, де мешкає 62% населення України. Крім того, активно будуються мережі 3G в зоні АТО, де Київстар – єдиний телеком-оператор, який забезпечує місцеве населення швидкісним мобільним інтернетом. Розширення мережі 3G, а також нові тарифні плани, орієнтовані на користувачів смартфонів, дозволили клієнтам Київстар істотно збільшити споживання мобільного інтернету. Так, середнє споживання дата-трафіку на одного абонента в мережі 3G Київстар на сьогодні становить 1,1 ГБ на місяць. Це на 80% вище за аналогічний показник 2015 року і відповідає рівню споживання в країнах Західної Європи.

«Наш досвід з 3G доводить, що українські користувачі мобільного зв'язку – одні з найбільш активних в світі, і легко сприймають якісний, доступний та інноваційний продукт. Із запуском 3G трафік передачі даних в мережі Київстар за рік зріс на 109% і продовжує збільшуватися. Тому ми активно оновлюємо свою мережу, готуємо її до роботи з іще більш прогресивними стандартами зв'язку», – розповідає Володимир Кабаненко, директор з підтримки та розвитку мережі Київстар.

Модернізація радіомережі Київстар здійснюється на базі єдиної апаратної платформи Single RAN. Концепція «Single RAN» (RAN – radio access network) – це можливість підтримки існуючих і майбутніх технологій на одній апаратній платформі. Вона дозволяє модернізувати мережу оператора без заміни технічного обладнання (hardware), лише оновивши програмне забезпечення. Завдяки цьому базові станції радіомережі можуть працювати одночасно на декількох стандартах: наприклад, GSM і 3G або GSM і LTE.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі