Київстар запустив 4G ще у 483 населених пунктах

Київстар запустив 4G ще у 483 населених пунктах
Мобільний оператор продовжує будівництво мереж швидкісного інтернету і сьогодні підключив до нової технології сотні населених пунктів у 11 областях України.

Київстар збільшив покриття мережі 4G в 11 областях України, де підключив до мобільного зв’язку нового покоління ще 483 населені пункти. Зокрема у Запорізькій області – селища Велика Білозерка, Новомиколаївка, в Житомирській – Андрушки, Бараші, у Вінницькій – Гранів, Чернятин, у Івано-Франківській – Комарів, Космач та ін. Завдяки збільшенню території мережі можливість доступу до швидкісного мобільного інтернету отримали ще 311 тисяч людей. Загалом мережа 4G національного телеком оператора працює більш ніж у 11 тисяч населених пунктах, де проживає майже 79% населення України.

З часу запуску оператором 4G зв’язку в квітні 2018 року, послугами за новою технологією вже скористалось понад 10 мільйонів абонентів. За цей період обсяги використання мобільного інтернету в мережі Київстар зросли з 325 до 649 Петабайтів. У середньому, кожен абонент мережі 4G використовує по 8 Гб трафіку на місяць,що майже у чотири рази більше, ніж у мережі 3G.

Технологія LTE (4G) відрізняється більш високою швидкістю передачі даних. Тому все більше абонентів переходять на новий стандарт зв’язку. Так, вже 7,8 млн абонентів Київстар замінили SIM-картки на USIM, які потрібні для роботи в мережі 4G. До речі, зробити це абоненти можуть самостійно. Для цього потрібно лише придбати відповідний стартовий пакет, або замовити USIM-картку на сайті Київстар.

Для розвитку в Україні 3G і 4G Київстар інвестував більше 25 млрд грн. Компанія забезпечує найвищу середню швидкість мобільного інтернету серед інших мереж України. Це підтверджують дані за 2018 і 2019 роки міжнародних компаній Ookla та nPerf, які аналізують роботу мобільних мереж по всьому світу. Так, за останній рік середня швидкість мобільного інтернету в 4G мережі Київстар була 27,7 Мб/с.

В умовах, коли робота і спілкування переходять у «дистанційний» режим, доступ до швидкісного мобільного інтернету стає ще більш важливим. Так, абоненти Київстар можуть отримувати безкоштовні консультації лікарів через мобільний додаток «Доктор онлайн». Бізнес-абоненти - організовувати віддалені офіси, проводити зустрічі онлайн, віддалено працювати з документами та корпоративною поштою. Для школярів платформа Київстар ТБ надає доступ до телеканалів, що транслюватимуть навчальні уроки в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн». Крім того, Київстар надав низку нетарифікованих послуг зв’язку - нарахування коштів абонентам у роумінгу, бонуси на мобільні рахунки лікарям, безкоштовний доступ до сайтів і телефонів гарячих ліній медичних організацій, тощо.

Щоб допомогти країні якнайшвидше подолати епідемію коронавірусу, Київстар виділяє 30 млн гривень. Більша частина цих коштів буде спрямована на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень і моніторів для контролю стану тяжкохворих.
_________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі