Кількість М2М-карт у мережі Київстар за рік зросла на 25%

Кількість М2М-карт у мережі Київстар за рік зросла на 25%
За даними національного телеком-оператора Київстар, найчастіше технології М2М використовуються в таких галузях, як безпека та фінанси. На них припадає 54% М2М-карт.

«Впровадження М2М – це перший крок для компанії, яка інвестує в розвиток. І не в коротко-, а в довгостроковій перспективі», – зазначає Євген Кражан, директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку Київстар.

Цікаво, що більшість компаній, які використовують М2М-рішення від лідера ринку, відносяться до сегмента великого бізнесу – з 500+ співробітників. Це пояснюється тим, що в таких компаніях є ресурси для інновацій та потреба в автоматизації процесів роботи.

В агросекторі корпорації використовують рішення Київстар для визначення якості ґрунту та дозованого внесення добрив і насіння. Також встановлюються датчики, які визначають температурний режим, вологість, здійснюють навігацію, забезпечують роботу систем пожежної та охоронної безпеки і відстежують ефективність використання сільськогосподарського транспорту.
Підприємства, які працюють в сфері безпеки, Київстар пропонує М2М-рішення для датчиків сигналізації і позиціонування об'єктів (датчики відчинення/зачинення дверей та вікон, датчики руху, об’єму, температури), для систем автомобільної сигналізації тощо.

Але і для невеликих фірм та навіть окремих користувачів у компанії є належні рішення. Наприклад, М2М-датчики можна використовувати для охоронних систем у приватних будинках. При спрацюванні датчика руху, сповіщення про порушення периметра буде швидко передано на смартфон господаря, з якого можна переглянути дані з камер відеоспостереження. Також М2М SIM-карти застосовуються і в автомобільних сигналізаціях – дистанційне управління дозволить завчасно прогріти або охолодити салон машини.

За останній рік приріст М2М-карт у мережі Київстар склав 25%. «Все більше компаній із реального сектора економіки впроваджують М2М-рішення для підвищення ефективності свого бізнесу, – говорить Євген Кражан. – І я радий, що Київстар надає клієнтам саме те, що допомагає вирішити їхні завдання».

Особливо активно М2М-рішення використовуються у сфері безпеки та фінансів, але аграрії, логісти та промислові підприємства стрімко прискорюють темп впровадження нових телеком-технологій.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі