Компанія АББ отримала велике замовлення на проект передачі електроенергії з вітрових установок у Північному морі

Компанія АББ отримала велике замовлення на проект передачі електроенергії з вітрових установок у Північному морі
Технології передачі електроенергії від АББ допомагають Німеччині переходити на відновлювану енергетику у партнерстві з Aibel / Keppel

Бізнес-напрям компанії АББ «Енергетичні мережі» отримав замовлення з тризначною цифрою у млн. євро від консорціуму Aibel/Keppel FELS,за яким компанія розробить, створить та встановить систему передачі постійного струму високої напруги (HVDC) для проекту підключення вітрової електростанції у відкритому морі DolWin5. АББ постачає технології постійного струму високої напруги (HVDC). Цей проект надаватиме 900 мегават електроенергії з нульовими викидами вуглецю – цієї енергії достатньо, щоб забезпечити близько 1 млн. домогосподарств – з трьох вітрових електростанцій, розташованих приблизно у 100 км від узбережжя Німеччини. Проект має бути завершений у 2024 році.

Проект включає конвертерну платформу у Північному морі, а також конвертерну станцію на березі, розташовану в Емдені, у німецькому регіоні Нижня Саксонія. За встановлення ліній електропередачі до морських вітрових платформ у цьому кластері відповідає компанія TenneT, провідний європейський оператор систем передачі електроенергії, що працює в Нідерландах та Німеччині.

Рішення постійного струму високої напруги (HVDC) від АББ використовується для передачі електроенергії, що генерується морськими вітровими платформами дуже ефективно, завдяки перетворенню змінного струму (AC) на постійний струм (DC) на конвертерній платформі. Це дозволяє передавати електроенергію на материк по кабельній системі постійного струму довжиною 130 км з дуже низькими втратами. На конвертерній станції на материку електроенергія перетворюється назад у змінний струм (AC), а потім інтегрується в мережу електропередачі. Рішення постійного струму високої напруги (HVDC) від АББ для з’єднання морських систем компактні та модульні, розроблені спеціально, щоб відповідати на конкретні виклики морських вітрових електростанцій та сприяти значному зниженню нормованої вартості електроенергії (Levelized Cost Of Electricity – LCOE), а також скороченню викидів вуглецю.
Використовуючи технологію інвертора напруги від АББ, що продається на ринку під назвою HVDC Light®, можна тримати втрати при конверсії на дуже низькому рівні. Крім того, замовлення також включатиме систему управління для HVDC – ABB Ability™ Modular Advanced Control (MACHTM), що дозволить управляти складною системою підключення між вітровими електростанціями та електромережею змінного струму (AC) на материку.

«Наша передова технологія HVDC, світовий досвід, глибоке розуміння викликів інтеграції відновлюваних джерел енергії, наш підхід до партнерства та тісне співробітництво з компанією TenneT були ключовими факторами, що допомогли нам отримати цей проект», – зазначив Клаудіо Факін, керівник бізнес-напряму «Енергетичні мережі» компанії АББ.

У рамках своєї стратегії переходу на енергію з відновлюваних джерел «Energiewende», Німеччина планує, що до 2030 року 65% її електроенергії буде генеруватися з відновлюваних джерел. Частка цієї екологічно чистої електроенергії швидко зростає завдяки генерації на величезних вітрових електростанціях у Північному морі. Лише за 10 років виробництво електроенергії морськими вітровими електростанціями у Німеччині зросло з нуля до 6 382 мегават, що зробило країну другим в світі виробником морської вітрової енергії після Великобританії.

Компанія АББ була новатором у створенні технологій постійного струму високої напруги (HVDC) понад 60 років тому і виконала більше половини проектів HVDC в світі та понад 70% проектів інверторів напруги HVDC в світі.
____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі