Компанія АББ прискорює розвиток екологічно системного транспорту в Польщі, постачаючи пристрої швидкої зарядки постійного струму

Компанія АББ прискорює розвиток екологічно системного транспорту в Польщі, постачаючи пристрої швидкої зарядки постійного струму
Компанія PKN ORLEN підписала загальну угоду про постачання станцій швидкої зарядки постійного струму наступного покоління для електромобілів Terra 54 від АББ.

Замовлення є частиною проекту, в рамках якого будуть встановлені 150 станцій швидкої зарядки для електромобілів на окремих транзитних маршрутах через Польщу та в найбільших містах країни. Згідно з угодою, АББ поставить свої новітні мультистандартні станції швидкої зарядки Terra 54. Ця модель стала наступницею найпопулярнішої в світі моделі Terra 53.

Контракт передбачає розробку, встановлення та введення в експлуатацію, а також повний комплект документації та погоджень. Компанія PKN ORLEN оголосила, що на першому етапі, який буде завершений до кінця 2019 року, будуть працювати близько 50 станцій швидкої зарядки від 3 обраних постачальників.

«В рамках проекту компанії PKN ORLEN, водії електромобілів скоро зможуть подорожувати вздовж основних доріг Польщі, використовуючи станції ORLEN, що дозолить використовувати електромобілі при переміщенні на далекі відстані між містами. Ми хочемо протестувати новий сервіс зарядки в певних місцях, щоб найкраще задовольняти потреби споживачів у майбутньому та підготувати компанію до майбутніх змін», – зазначила Катаржина Соботка-Дем’яновська, голова Групи з розвитку енергетичних проектів компанії PKN ORLEN.

«Що відрізняє цей контракт від попередніх проектів такого типу, це те, що він охоплює широкий спектр сервісних послуг з урахуванням індивідуальних потреб клієнта, а також наявність постійної технічної підтримки, – зазначив Френк Мюлон, керуючий директор всесвітньої інфраструктури зарядки електромобілів компанії АББ. – В АББ ми постійно інвестуємо в забезпечення належного обслуговування наших пристроїв та в максимальний комфорт та зручність для кінцевого споживача», – додав він.

Бензинові автозаправні станції отримають зарядні пристрої Terra 54 з потужністю 50 кВт, які можуть заряджати акумулятор електромобіля за 20-30 хвилин (у разі зарядки постійним струмом).

Зарядний пристрій має потрійну систему, що означає, що він підтримує всі найбільш популярні типи адаптерів у Європі: CHAdeMO, CCS, Type 2 і сумісний з будь-яким електромобілем.

Terra 54 базується на найпопулярнішій в світі зарядній платформі Terra. Проте, АББ представила нову, вдосконалену версію, щоб задовольнити очікування користувачів та адаптувати модель для майбутніх технічних вимог, які планує впровадити Європейський Союз. Нова модель має низку нових вдосконалених функцій, таких як яскравіші користувацькі дисплеї (для більш чіткого зображення при прямих сонячних променях) з більш гнучкими можливостями індивідуального налаштування та додатковою можливістю підключити платіжні термінали CCV або Nayax для використання у різних країнах. На Terra 54 також впроваджені вдосконалені функції оплати. Це означає, що користувачі платитимуть тільки за використані кВт-год.

Серед інших нових можливостей зарядних пристроїв Terra 54 також такі: зручніше користування та більш стабільні тримачі роз’ємів для всіх типів кабелів; вдосконалена силова електроніка для підвищення надійності та довгострокової доступності компонентів; підвищена доступність для інженерів сервісу. Зарядні пристрої також готові для інтелектуальних профілів зарядки та управління навантаженням на місті.

Пристрої Terra 54 також пропонують додаткові переваги пов’язаних послуг ABB Ability™, передового рішення з цифрового управління. Інтерфейс на базі Ethernet легко інтегрується з локальними застосунками для управління живленням та моніторингу стану зарядного пристрою. Зарядні пристрої можуть бути підключені до бек-офісів, платіжних платформ або систем інтелектуальних електромереж, в той час як дистанційна діагностика, ремонт, бездротове оновлення програмного забезпечення зводять до мінімуму час простоїв та знижують експлуатаційні витрати.

«Сьогодні переважна більшість електромобілів, що їздять дорогами Європи та світу, адаптовані для використання зарядних пристроїв з максимальною потужністю 50 кВт. Тому інвестиції в інфраструктуру зарядки необхідні, щоб забезпечити вільний та комфортний рух водіїв та просувати нові технології електротранспорту, – зазначив Френк Мюлон. – Звісно, є такі автомобілі, що, можливо, вже потребують більшої зарядної потужності. У Швейцарії ми обладнали станцію пристроями надшвидкої зарядки Terra High Power на 350 кВт. Ми сподіваємося, що з часом подібні рішення стануть популярними у Польщі, і бачимо цю угоду як першу ознаку того, що галузь електричного транспорту у Польщі вдосконалюється та розвивається у правильному напрямку», – додав Мюлон.

Як світовий лідер у галузі інфраструктури для електромобілів, компанія АББ пропонує повний спектр рішень зарядки електромобілів, електричних та гібридних автобусів, а також рішень електрифікації для кораблів та залізниць. АББ зайшла на ринок зарядки електромобілів ще у 2010 році, і наразі має базу встановленого обладнання в світі у 8000 зарядних пристроїв постійного струму, яка швидко зростає, серед них – високопотужні зарядні пристрої до 350 кВт, встановлені у 68 країнах. Це більше зарядних пристроїв, ніж у будь-якого іншого виробника.

Нещодавно журнал Fortune включив АББ під номером 8 до списку компаній, що «заряджають світ», за досягнення, яких компанія домоглася в електричному транспорті та зарядці електричних транспортних засобів.
__________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі