Компанія АББ розширить портфоліо для електричного транспорту, придбавши Chargedot, китайського виробника зарядних систем для електромобілів

Компанія АББ розширить портфоліо для електричного транспорту, придбавши Chargedot, китайського виробника зарядних систем для електромобілів
Компанія АББ придбає контрольний пакет акцій у 67% компанії Shanghai Chargedot New Energy Technology Co., Ltd. (“Chargedot”), провідного китайського постачальника рішень для електротранспорту. Угода має бути завершена у найближчі місяці, і АББ має можливість збільшити свою частку акцій протягом наступних 3 років.

З часу свого заснування у 2009 році, компанія Chargedot зі штаб-квартирою у Шанхаї зробила вагомий внесок у завоювання електромобілями китайського ринку. Компанія постачає станції зарядки змінного та постійного струму, а також необхідну програмну платформу для широкого кола замовників, серед яких виробники електромобілів, оператори мереж зарядки електромобілів та компанії-забудовники. Тут працюють близько 185 співробітників, а серед інших акціонерів компанії – Shanghai SAIC Anyo Charging Technology Co., Ltd, дочірня компанія SAIC.

Chargedot природно підходить АББ яка, як світовий лідер в інфраструктурі екологічно системного транспорту, наразі пропонує рішення від розподілу у мережі до пунктів зарядки для легкових та вантажних автомобілів, а також електрифікацію суден, залізниць, трамваїв, канатних доріг, автобусів та фунікулерів. Це придбання зміцнить відносини АББ з провідними китайськими виробниками електромобілів та розширить портфоліо електричного транспорту компанії за рахунок апаратного та програмного забезпечення, розробленого, щоб відповідати місцевим потребам. Бізнес-напрям АББ «Робототехніка» є провідним постачальником роботів та програмного забезпечення для виробничих ліній китайських виробників електромобілів.

«Ця інвестиція є ще одною демонстрацією прагнення АББ до забезпечення екологічно системного транспорту, – зазначив Тарак Мехта, керівник бізнесу АББ «Електрифікація». – Китай очолює розвиток комплексної екосистеми електричного транспорту, отже, це придбання надасть АББ значну роль у забезпеченні зростання у тісній співпраці з SAIC та іншими провідними виробниками електромобілів Китаю».

«Компанія Chargedot була одним з перших високотехнологічних підприємств у Китаї, що зосередилося на нових рішеннях зарядки електромобілів. Об’єднавшись з АББ, ми матимемо потужну позицію, щоб зробити наступний великий стрибок вперед», – зазначив Мао Чуньхуа, виконавчий директор Chargedot.

Перспективи глобального ринку інфраструктури для електромобілів зростають. Grand View Research, Inc. прогнозує, що Азійсько-Тихоокеанський регіон демонструватиме найвище зростання на цьому ринку. Китай вже може похвалитися найбільшим в світі парком електромобілів – 2 млн., за підтримки споживачів державною схемою заохочень.

ABB має неперевершений досвід у створенні рішень для безпечної, інтелектуальної та екологічно системної електрифікації. Її партнерство з чемпіонатом ABB FIA Formula E слугує глобальною платформою для випробовування та розвитку технологій електрифікації ти дигіталізації, що мають відношення до електричного транспорту, розсуваючи кордони електротранспорту заради створення майбутнього, чистого від шуму та викидів. 21 березня 2020 року у китайській Саньї відбудуться перегони ABB Formula E.

Ключове для досягнення цієї мети, всебічне портфоліо електротранспорту АББ охоплює технології зарядки електромобілів та допоміжні технічні рішення для розподілу енергії. АББ продала понад 11 000 пунктів швидкої зарядки у 76 країнах по всьому світу.

У Китаї АББ співпрацює з компаніями BYD та Daimler з 2016 року, постачаючи свої блоки постійного струму DC Wallbox для зарядки електромобілів Denza. Компанія також постачає рішення швидкої зарядки постійного струму для виробників електромобілів, включаючи NIO, а також таких операторів як BP/ifuel 66.
_______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі