Корпоративні дарунки: Що слід і що не слід дарувати співробітникам і колегам по роботі

Корпоративні дарунки: Що слід і що не слід дарувати співробітникам і колегам по роботі
Не слід сприймати дуже близько до серця наступні дев'ять правил офісного етикету при роздачі дарунків – але звернути на них увагу все ж не перешкодить:

1. Якщо один співробітник планує піднести начальникові дарунок, то хай це виглядатиме як дарунок від всього колективу. Таким чином, кожен співробітник з мінімальними витратами зможе взяти участь в підготовці одного солідного загального дарунку, чим якби це було у разі, коли кожен службовець вимушений придумувати особистий дарунок за свій рахунок. Якщо все-таки вам доводиться готувати свій власний одноосібний дарунок, хай це буде щось нейтральне, але з ноткою щирості (наприклад, офісна рослина або ж спеціальна випічка), проте не дуже дороге або з інтимним відтінком.

2. Головне - участь і увага. Якщо в офісі розгорілася дискусія про дарунок, відразу ж беріть в ній участь. Якщо ви всім виглядом змальовуєте свою байдужість або неприязнь до обговорюваного питання, то вас можуть запросто записати в скупуваті скупердяї. Зазвичай ціна участі незначна, а ваше відношення послужить хорошим вкладом у формування святкової доброзичливої атмосфери.

3. Дарить дарунки друзям по роботі не напоказ.
Якщо у вас є бажання зробити скромні дарунки лише деяким співробітникам по роботі, зробіть це за межами офісу або максимально непомітно. Інакше ви ризикуєте змусити останніх колег задатися неприємним для них питанням, з якої причини вони виявилися виключеними із списку приємних вам людей.

4. Не забувайте про колектив. Святковий час дає можливість подякувати всім, хто підтримував вас і допомагав вам протягом року. Якщо, наприклад, ви - начальник, і у вашому відділі всього п'ять чоловік, треба окремо привітати кожного. Ідеальним дарунком стане подарунковий купон на відвідання модного клубу (із закликом «Відвідай») чи затишного кафе, кав'ярні або магазина, в яких, як ви передбачаєте, їм сподобається.

5. Зумійте купити приємні дарунки в межах обмеженого бюджету. Яким би не був первинний бюджет, виділений на корпоративне святкування, він завжди буде перевищений. Святкова лихоманка зазвичай приводить до того, що навіть спочатку скромні оцінки приводять до зайвих витрат зрештою. З цим доведеться змиритися. Проте не потрібно і дуже скупитися. Купуйте дарунки в межах розумно обмеженої цінової межі.

6. Упакуйте дарунки із смаком. Вручите ваш дарунок в симпатичній упаковці, у витонченій коробочці або пакеті, з додатковими пакувальними аксесуарами. Вони покажуть, наскільки щиро ваше відношення до тих, кому ви дарили дарунки – вони відчують себе особливими, адже для цього і придумані свята.

7. Не перестарайтеся. Вчасно зупинитеся і не перегинайте палицю. Не користуйтеся святами для красовання, не купуйте екстраординарних дарунків для того, щоб звернути на себе увагу. Всі люди прекрасно розуміють цінність дарунків, зроблених ради зовнішнього ефекту. Скромний стильний дарунок, що означає щиру вдячність, – те, що потрібно для святкового сезону.

8. Посміхайтеся і обов'язково говорите “дякую”. Це ідеальна поведінка в тих випадках, коли вам дарять дарунки на роботі, а вам нічого подарувати у відповідь. Ви не зобов'язані стрімголов летіти і купувати у відповідь дарунок (тим більше, якщо ви не планували робити цього). Але обов'язково щиро і від щирого серця подякуйте людини, яка подумала про вас і зробила вам дарунок.

9. Будьте вдячні. Якщо ваш начальник носився з вами цілий рік, або колеги по роботі невпинно допомагали вам впоратися з різними непідіймальними завданнями, настав час подякувати ім. Для цього не потрібно винаходити велосипед і ломати голову – симпатична чашка з цукерками або пачка ароматної кави з побажаннями – це класичний чудовий дарунок. Свята створені для того, щоб ми мали можливість відповісти на добросерде відношення інших людей і подякувати ім від щирого серця за їх увагу до ваших проблем і завдань.
_____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі