Кожна третя людина з ВІЛ у світі не отримує життєво необхідне лікування

Кожна третя людина з ВІЛ у світі не отримує життєво необхідне лікування
За оціночними даними, у світі проживає майже 37 млн людей з ВІЛ. З них 21,7 млн людей отримують життєво необхідне лікування – антиретровірусну терапію. Найбільша світова неурядова організація у боротьбі з ВІЛ/СНІДом – AHF (Фундація АнтиСНІД-США) – опікується 1 мільйоном пацієнтів з ВІЛ у 41 країні світу. Відсутність такої допомоги, особливо в країнах зі слабо розвиненими системами охорони здоров’я, означала б смерть людей з ВІЛ від супутніх захворювань, пов’язаних зі СНІДом, таких як туберкульоз чи інших.

1 млн пацієнтів під опікою AHF у світі – це забезпечення коштом Фундації цілого ряду послуг для людей з ВІЛ:

• надання життєво-необхідного лікування – антиретровірусної терапії в країнах з нерозвиненими системами охорони здоров’я, де держава не має змоги виділяти бюджетні кошти на купівлю АРТ. Зокрема, це країни Африки та Азії;
• лікування туберкульозу та інших супутніх захворювань;
• повне або часткове покриття вартості діагностичних процедур та дороговартісних обстежень;
• повне або часткове покриття заробітної плати медичному персоналу, аби лікарі могли надавати послуги в зручний для пацієнта час і в зручному місці (наприклад, працювати на вихідних або рано вранці / пізно ввечері), а також послуг соціальних працівників, аби вони забезпечували пацієнтам та їхнім близьким психологічну підтримку та супровід упродовж усього процесу лікування;
• оплата інших немедичних (психосоціальних) послуг для людей з ВІЛ, залежно від їхніх потреб.

Українське представництво Фундації АнтиСНІД-США сьогодні опікується 33 тисячами пацієнтів з ВІЛ через посилення спроможності медперсоналу через доплату заробітної платні лікарям, соціальним працівникам задля їх роботи в зручні для пацієнта час і місце, а також через повне або часткове покриття вартості високовартісної діагностики та лікування супутніх захворювань пацієнтів з ВІЛ/СНІД. Близько 1000 пацієнтів отримують послуги в єдиній наразі в Україні клініці AHF Ukraine – “Test & Treat”, що відкрилася в Одесі в грудні 2017 року в партнерстві з Одеським обласним центром соціально значущих хвороб, інші пацієнти – на базі державних закладів охорони здоров’я. У 2017-ому Фундація профінансувала та надала в Україні послуги в сфері профілактики та лікування ВІЛ/СНІД на суму 45 млн грн. За рахунок цих коштів 117 тис. людей пройшли тестування на ВІЛ швидкими тестами, 1300 пацієнтів з ВІЛ були забезпечені високовартісною діагностикою, а понад 29 тис. ВІЛ-позитивних пацієнтів – іншими медичними послугами.

На сьогодні в Україні офіційно зареєстровано понад 144 тис. ВІЛ-позитивних людей, хоча, за розрахунковими даними, це число може сягати 241 тис. осіб. Україна все ще є лідером серед країн Східної Європи за масштабами поширення ВІЛ-інфекції.

Про Фундацію

AIDS Healthcare Foundation (AHF) – одна з найбільших неурядових організацій, що реалізує програми за напрямками: адвокація доступності якісного лікування, тестування та профілактика ВІЛ, лікування та підтримка ВІЛ-позитивних людей. Завдяки AHF у 2017 році понад 4 мільйони людей пройшли тестування на ВІЛ у всьому світі. Більше 1 млн пацієнтів з ВІЛ отримують життєве необхідне лікування ВІЛ у 523 клініках, що розташовані в 41 країні світу, в тому числі й в Україні. Адвокаційною метою AHF є впровадження структурних змін у політиках щодо профілактики та лікування ВІЛ/СНІДу задля забезпечення високої якості та сталості послуг для ВІЛ-позитивних людей. Організація є фінансово незалежною за рахунок реалізації унікальної моделі «соціального підприємництва». Усі кошти, інвестовані в програми в Україні та інших державах, отримані з прибутків від соціальних підприємств AHF у Сполучених Штатах Америки.

AHF Ukraine (Фундація АнтиСНІД-США в Україні) – українське Представництво AHF, що розпочало свою діяльність у 2009 році з підтримки децентралізації надання антиретровірусної терапії та запровадження програм швидкого тестування на ВІЛ.



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі