«Львіварня» запрошує на виставку «Потік часу»

«Львіварня» запрошує на виставку «Потік часу»
У четвер, 6 квітня, у музейно-культурному комплексі пивної історії «Львіварня» відкривається друга виставка, що знайомитиме гостей із роботами трьох молодих художників та друзів: Мирослави Бачкур, Сергія Декалюка та Вадима Панченка. Виставка «Потік часу» триватиме у арт-просторі «Львіварня», що знаходиться на території «Львівської пивоварні» за адресою вул. Клепарівська 18, з 6 квітня по 03 травня 2017 року.

Кожен із авторів виставки по-своєму «працює» з часом. Сергій Декалюк фіксує прості речі – миттєвості щирих емоцій, а героями його полотен постають пересічні люди.

«Створюючи ці позитивні образи, я веду власний щоденник, колекціонуючи, таким чином миті радості, любові, добра. Коли стаєш свідком чогось доброго і водночас простого, то це додає ще більше оптимізму на хороше майбутнє в умовах сьогодення. В своїх роботах стараюсь відкинути все зайве, залишивши тільки мить прекрасного. Хочу, аби люди звертали побільше уваги на такі прості речі» - коментує автор.

Мирослава Бачкур акцентує свою увагу на результаті. «Результат - це щось нейтральне: ані погано, ані добре, це констатація факту і наслідок процесу. І фізичного, і культурного. Сучасна культура – тілоцентрична», вважає авторка. Плоть, тіло мають не лише фізичний вимір, але є культурними поняттями, складовою нової моделі реальності, як результат світоглядних змін, що знаменували перехід від Слова до Тіла, від духовності до тілесності, від вербального до візуального. Тому плоть, м'ясо - це водночас і буквальний, і метафоричний образ, який присутній на полотнах Мирослави.

Результату передує процес. Обробити сировину, будь то матерія чи ідея, означає надати їй форми, вдихнути нове буття. Світ плоті - це світ природного, сфера матерії. В опозиції до нього перебуває світ культури - світ смислів. Оброблена думкою сировина переходить у світ культури, набуває іншого статусу. Необроблена сировина повертається назад до стану нечистоти через псування, гниття, редукується у стан матерії.

Вадим Панченко намагається зафіксувати, зловити на своїх полотнах саме момент. Момент - це те, що кожен з нас переживає щодня, але не помічає. «Моменти - це те з чого складається наше життя, приємна інфантильна його частина, будь це гонитва за голубом, чи промінь сонця дорогою в школу» - ділиться Вадим Панченко.

«Львіварня» - це сучасний арт-простір, який починає жити своїм життям і гуртувати навколо себе митців.

«Ми чергуватимемо виставки відомих авторів і тих, які тільки починають свій шлях. Крім того, у нашій історії – це традиція, адже навіть у 19 столітті один із власників Львівської пивоварні Роберт Домс був відомим меценатом, який особливу увагу приділяв розвитку мистецтва» – розповідає менеджер музейно-культурного комплексу Соломія Короненко. «Більше того, філософія нашої глобальної данської компанії Carlsberg Group, націлена на розвиток громад, в яких веде свою діяльність, в усіх його важливих аспектах: від економічного внеску та дбайливого ставлення до екосистеми, до підтримки мистецтва, особливо молодих талантів, адже за ними – майбутнє!», - продовжує Соломія.

Довідка

Дати проведення виставки «Потік часу»: 06.04.2017 – 03.05.2017
Місце проведення: Арт-простір Музейно-культурного комплексу пивної історії «Львіварня», вул. Клепарівська 18, 2 поверх.

Вартість відвідування виставки включає також вартість відвідання музейно-культурного комплексу «Львіварня», та складає 60 гривень (повний квиток).
Розклад роботи «Львіварні»: щодня з 10:00 до 19:00, без вихідних.

Коротка довідка про авторів виставки:

Мирослава Бачкур народилась у м. Львів 3 червня 1990 року. Закінчила ЛДКДУМ ім. І. Труша, факультет РАПС та ЛНАМ, факультет Проектування інтер’єру. Співзасновниця арт-простору Zefirina, учасник «Львівського осіннього салону», «Виставки до дня мертвих», «NWE». Персональні виставки: «Рубіж» у Fredra 6.1, 2014 та «Результат», Zefirina, 2017.

Сергій Декалюк народився у м. Збараж 16 червня 1983 року. Закінчив Тернопільський філіал Ужгородського коледжу мистецтв ім. А. Арделі та ЛНАМ. Учасник виставок «Передчуття нового», «Високий замок», «Я+ТИ», «Російського тижня мистецтв», «Санкт-Петербурзького тижня мистецтв», «ЄВРО 2012» та ін.

Вадим Панченко народився 4 серпня 1989 року. Закінчив ЛНАМ, кафедра проектування інтер’єрів. Учасник «Львівського осіннього салону», «Виставки до дня мертвих», «NWE». Персональна виставка в галереї "Коралі" 2012р.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі