МАУ надає допомогу родинам жертв рейсу PS752 та сприяє розслідуванню трагедії

МАУ надає допомогу родинам жертв рейсу PS752 та сприяє розслідуванню трагедії
Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» продовжує надавати необхідну інформаційну, юридичну та психологічну допомогу родинам загиблих пасажирів та членів екіпажу через центральний офіс компанії в Києві та спеціальні офіси підтримки в інших країнах.

Рани від збиття літака авіакомпанії МАУ та загибелі 176 пасажирів та екіпажу 8 січня 2020 року в небі Ірану не загоються ніколи. МАУ висловлює щирі співчуття кожній родині та кожній людині, яку спіткало горе втрати. Минув майже місяць від дня авіакатастрофи в Тегерані, але біль працівників авіакомпанії, як і біль сімей, родичів та друзів, які втратили близьких на трагічному рейсі PS752, не вщухає.

«Наші думки і серця назавжди залишаться з пасажирами та екіпажом рейсу PS752, а ця невимовна втрата буде рубцем в історії МАУ», – висловив спільну думку працівників авіакомпанії президент МАУ Євгеній Дихне.

Одразу ж після трагедії для надання необхідної інформаційної, юридичної та психологічної допомоги родинам загиблих пасажирів та членів екіпажу були створені спеціальні офіси підтримки, допомога також надається через центральний офіс компанії та представників МАУ. Продовжує роботу міжнародна гаряча лінія в Україні, а також гарячі лінії в Ірані та Канаді – країнах, що втратили найбільшу кількість громадян.

Авіакомпанія підтримує постійний контакт з іранськими офіційними особами та Посольством України в Ірані з питання повернення родинам загиблих багажу, який наразі знаходиться під контролем відповідних державних органів Ісламської Республіки Іран. Це дає змогу розраховувати на повернення особистих речей родинам пасажирів та екіпажу.

«Ми також усвідомлюємо, що своєчасна фінансова підтримка родин загиблих пасажирів та членів нашого екіпажу є важливою. Ми вдячні міжнародним юристам, страховим та перестраховим компаніям за наполегливу та максимально ефективну роботу у зв’язку із великим обсягом специфічних процедур щодо отримання ліцензій у Сполучених Штатах Америки для початку страхових виплат в умовах санкційного режиму. Для нас є дуже важливим розуміння з боку відповідних урядових органів країн усіх юрисдикцій того, наскільки терміновим є це питання для родин, і ми розраховуємо на завершення необхідних формальностей найближчим часом», – повідомив Євгеній Дихне.

МАУ також висловлює подяку урядам України та Канади за те, що до Ірану були оперативно направлені відповідні експерти для здійснення розслідування на місці катастрофи. Авіакомпанія закликає уряди України, Канади, Великої Британії, Швеції та Афганістану до рішучої міжнародної позиції, яка б дала можливість розраховувати на повну та прозору процедуру розслідування причин збиття ракетами літака МАУ, встановлення відповідальності та відповідні компенсації.

«На жаль, ми не зможемо перевести час назад і повернути родинам їхніх рідних, але у цей складний для них час ми робимо усе, що від нас залежить, щоб вони відчували нашу підтримку», – резюмував президент авіакомпанії МАУ.
_____________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі