МАУ закладає сквер пам’яті пасажирів і екіпажу рейсу PS752

МАУ закладає сквер пам’яті пасажирів і екіпажу рейсу PS752
У понеділок, 17 лютого, за ініціативою авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» на території Міжнародного аеропорту «Бориспіль» закладено сквер пам’яті жертв авіакатастрофи літака МАУ 8 січня 2020 року в Тегерані.

Урочиста церемонія встановлення меморіального каменю на місці, де незабаром буде відкрито сквер і монумент пам'яті, відбулася за участю родин та близьких загиблих українців, Міністра закордонних справ України Вадима Пристайка, Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, представників дипломатичних місій країн, що також втратили громадян, – Надзвичайного і Повноважного посла Об'єднаного Королівства Великої Британії і Північної Ірландії в Україні пані Мелінди Сіммонс; Консула, Другого Секретаря Посольства Королівства Швеції в Україні пана Андреаса Едервальда; Надзвичайного і Повноважного посла Ісламської Республіки Афганістан в Україні пана Сарадара Мохаммада Рахмана Огли; офіційних представників Посольства Канади і Канадської поліцейської місії в Україні, – а також співробітників МАУ і аеропорту «Бориспіль», співзасновників і членів наглядової ради благодійного фонду «Безпечне небо», представників державних органів і громадських організацій України.

«Я хочу схилити голову в скорботі за всіма загиблими цього рейсу, – зазначив Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко. – Цього не повинно було б статися ніколи, цього не повинно було статися в світі, де існує право та закон. Ми активно працюємо над тим, щоб відновити справедливість і притягнути винних до відповідальності. Ми вимагатимемо справедливої компенсації за цю трагедію».

«Сьогодні минає 40 діб з трагічної втрати 176 життів в небі Ірану, – зазначив президент МАУ Євгеній Дихне. – У цю сумну дату ми в МАУ вирішили розпочати будівництво меморіального скверу, аби вшанувати пам’ять пасажирів і екіпажу рейсу PS752. Щиро дякую всім, хто розділив з нами цей важливий момент, хто підставив плече, хто підтримав нас у найважчий час».

Згодом на місці меморіального каменю буде встановлено монумент, створений за результатами відкритого конкурсу серед українських скульпторів.

«Всі, хто пов’язав своє життя з авіацією, – одна велика родина. І 8 січня в цій родині сталося страшне горе, – зазначив генеральний директор Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін. – Ми сумуємо разом з нашими друзями і колегами з МАУ, з родинами загиблих і з усім світом та вважаємо за необхідне увічнити пам'ять про людей, що стали жертвами найбільшої в історії України авіаційної трагедії».

Також за ініціативою громадських діячів України заснований благодійний фонд «Безпечне небо», метою якого є, в тому числі, збір коштів на підтримку родин екіпажу і пасажирів-українців рейсу PS752, всебічне інформування громадськості щодо перебігу розслідування причин трагедії, а також ініціювання реальних кроків щодо забезпечення безпеки цивільних перельотів в Україні і світі.
________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі