Microsoft: До 2020 року 40% операційних процесів на підприємствах будуть налаштовуватися без участі людини

Microsoft: До 2020 року 40% операційних процесів на підприємствах будуть налаштовуватися без участі людини
На конференції Manufacture talks. IoT & other technologies розповіли про тренди в промисловій сфері в Україні

Уже до 2019 року 90% виробників розцінюють, що будуть максимально використовувати хмарні технології для оптимізації процесів постачання, а до 2020 року 40% операційних процесів на підприємстві зможуть налаштовуватися і навчатися без участі людини. Цей прогноз зробив Володимир Дмитренко, фахівець із хмарних рішень компанії Microsoft під час конференції Manufacture talks. IoT & other technologies, яка нещодавно пройшла в Києві.

Крім того, на підприємствах поступово впроваджують технології Інтернету речей. Згідно з дослідженням Microsoft, уже сьогодні в Україні їх використовують 2% постачальників обладнання, 47% не передбачили можливість впровадження в систему IoT, а 51% постачальників обладнання і зовсім не знають про можливості IoT для підприємств.

Digital-трансформація стала обов'язковим еволюційним процесом формування IT-зрілості для всіх компаній, незалежно від галузі, зазначив Сергій Федчун, директор департаменту надання IT-послуг «Метінвест Діджитал»: «Трансформація бізнес-процесів за рахунок цифрових технологій (штучного інтелекту, роботизації, доповненої реальності) – неодмінна умова успішного бізнесу, це точка зростання, яка є потужним драйвером для розвитку підприємства і масштабування успішних бізнес-проектів».

Серед інших технологічних трендів, які допоможуть підприємствам розвиватися, на думку фахівців Microsoft, – максимальне використання хмарних технологій для оптимізації процесу поставок, обов'язкове підключення машин до мережі виробника або Інтернету, а протягом 3-5 років – побудова цифрових двійників обладнання чи процесів тощо.
______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі