Міністерство цифрової трансформації України та Ericsson мають намір забезпечити державу якісним інтернетом

Міністерство цифрової трансформації України та Ericsson мають намір забезпечити державу якісним інтернетом
Міністерство цифрової трансформації України та компанія Ericsson, один із світових лідерів у галузі інформаційно-комунікаційних технологій підписали Меморандум про співпрацю. Сторони мають за мету реалізувати проекти з розвитку фіксованих і мобільних систем зв’язку нового покоління 4G (LTE-Advanced) та 5G для подальшої інформатизації країни та нарощування цифрового потенціалу громадянського суспільства.

В межах Меморандуму Ericsson та Міністерство цифрової трансформації України будуть вивчати і застосовувати в Україні досвід інших країн, які на сьогоднішній день є світовими лідерами з розвитку телекомунікаційної індустрії, а саме Сполучені Штати Америки, Південна Корея та Китай. Сторони планують створити робочу групу із представників компанії Ericsson (як локальних, так і іноземних) та представників Мінцифри, в межах якої Ericsson надасть міністерству необхідну технічну експертизу в галузі розвитку мобільного та фіксованого інтернету та забезпечить консультаційну та інформаційну підтримку міністерству з питань еволюції систем мобільного зв’язку, частотної стратегії та ліцензійної політики.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест зазначає: “Мета Мінцифри – забезпечити у найближчі п’ять років покриття більшості території країни якісним високошвидкісним інтернетом. Це можливо за умови, якщо в Україні застосовуватимуться найсучасніші технології. Тому ми повинні спланувати їх впровадження та створити відповідні умови на ринку. Для цього будемо використовувати досвід прогресивних країн та знаходити вичерпну інформацію. Співпраця з компанією Ericsson, яка має величезний досвід роботи із провідними операторами світу, дозволить нам використовувати найбільш ефективні підходи інших країн для розробки дорожньої карти впровадження новітніх технологій в Україні”.

Ярослав Ніцак, генеральний директор Ericsson в Україні, коментує: «Розвиток інформатизації для нашої країни є важливим кроком в бік будування більш ефективної та сильної держави. Якісний інтернет та надання доступу кожному громадянину є необхідною обов’язковою умовою для розвитку інформаційного суспільства в Україні, поглиблення цифрових навичок громадян. Ми як технологічний лідер готові ділитися своєю експертизою та раді підтримати Міністерство цифрової трансформації України на шляху до формування цифрової держави».

___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі