На міжнародній виставці електроніки IFA представлено найбільший у світі OLED-тунель

На міжнародній виставці електроніки IFA представлено найбільший у світі OLED-тунель
БЕРЛІН, 6 вересня 2016 р. – На виставці IFA 2016 у Берліні компанія LG Electronics (LG) представила унікальний OLED-тунель. Його розміри рекордні: 5 м заввишки, 7.4 м завширшки та 15 м завдовжки. Тунель зібраний з 216 окремих 55-дюймових вигнутих OLED-дисплеїв. У цілому конструкція являє собою майже півмільярда (447 897,600) пікселів зображення.

Компанія LG Electronics є першовідкривачем технології органічних світлодіодів (англ. Organic light emitting diode – OLED). Суть цієї технології – у самостійному світінні кожного окремого пікселя. Завдяки цьому виходить зображення з практично безкінечною контрастністю та найтоншою передачею кольорів, у тому числі з відтворенням ідеального чорного кольору. Це відрізняє OLED від звичних для нас LED-технологій, де пікселі додатково підсвічуються, що спотворює оригінальні кольори. Крім цього, швидкість оновлення зображення на матрицях OLED у сотні разів вища, ніж на LED-матрицях. Така швидкість значно підвищує чіткість зображення, що рухається. Також у OLED набагато ширші кути огляду в порівнянні з традиційними LED.

Саме для того щоб продемонструвати, наскільки точно OLED-технологія відтворює кольори і дрібні деталі, компанія LG Electronics і створила 15-метровий OLED-тунель. На такому незвичайному екрані компанія показала спеціально створений відеоролик «Від чорного до чорного»: медузи, що колишуться, кити, які плавно рухаються в чорному океані, глибокий чорний космос, а також чудове північне сяйво на чорному небі Ісландії. Варто відзначити, що відобразити це північне сяйво компанія LG змогла за допомогою 14 окремих 8K-камер, які фіксують кожну деталь і рух настільки чітко, наскільки це можливо.

Ролик демонструє, як багато дають найточніша передача істинного чорного, безконечний коефіцієнт контрастності зображення та точна передача кольорів під будь-яким кутом, скільки важливих деталей приховувалося від очей до використання OLED-технології і як точність зображення може змінити сприйняття в цілому. Особлива конфігурація екранів і точна передача кольорів OLED-технології відтворять всередині виставкового павільйону сцени зовнішнього світу та подарують відчуття присутності в них. Відвідувачі тунелю відчують, ніби вони плавають в океані або витають серед зірок Чумацького Шляху.

Створення тунелю стало можливим завдяки ультратонким, дуже гнучким і легким OLED-панелям. Їх можна згинати в різні боки без найменшого погіршення якості зображення та створювати OLED-конструкції будь-якої конфігурації.

Також LG отримала нагороду Red Dot Award за створення тривимірної інсталяції з OLED-телевізорів на виставці CES 2016 (https://youtu.be/AdnadJK2DTU).

«OLED-тунель був спеціально створений для виставки IFA 2016. Цією видовищною інсталяцією ми вирішили відзначити два важливих етапи в житті компанії LG, – розповідає Брайан Квон, президент LG Home Entertainment Company. – По-перше, цього року виповнилося 50 років з того дня, як LG випустила свій перший телевізор. А по-друге, цей тунель ознаменує початок ери OLED-телевізорів. Запрошуємо всіх гостей IFA 2016 відвідати наш стенд і насолодитися революційною передачею зображення, досконалим чорним, безконечним коефіцієнтом контрастності та реалістичними кольорами під будь-яким кутом».

Стенд LG з унікальним 15-метровим OLED-тунелем знаходиться в залі № 18 виставкового центру Мессе Берлін і буде доступний для відвідування до 7 вересня 2016 р.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі