Нафтогаз Трейдинг реалізовує успішну стратегію продажу природного газу на УЕБ

Нафтогаз Трейдинг реалізовує успішну стратегію продажу природного газу на УЕБ
ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" (Нафтогаз Трейдинг), що входить до групи Нафтогаз, є ініціатором торгових сесій з продажу природного газу на Українській енергетичній біржі починаючи з 5 липня 2019 року. Протягом цього часу на біржових торгах компанією було реалізовано більше 80 млн. куб. м. природного газу ресурсів липня, серпня та вересня.

Продукція Нафтогаз Трейдинг користується попитом у покупців. Наприклад, кожного торгового дня поточного тижня компанія довиставляла ресурс природного газу протягом торгової сесії і, таким чином, реалізовувала на 0,5-2 млн. куб. м. природного газу більше за стартовий обсяг. Ціни реалізації ресурсів Нафтогаз Трейдинг загалом є максимально наближеними і порівняними з цінами продажу природного газу іншими вітчизняними видобувними компаніями та трейдерами. Більше того, Нафтогаз Трейдинг виступає у ролі маркет-мейкера за напрямком "Природний газ", тобто ціни продажу природного газу даної компанії виступають орієнтиром для інших учасників торгів.

Середньозважена вартість ресурсу серпня за результатами торгів Нафтогаз Трейдинг 22 серпня складає 5 166 грн. за тис. куб. м. Це значення є наближеним до рівня ринкової ціни природного газу в Україні і поза межами біржі. Важливе значення у формуванні підсумкових значень цін становлять саме продажі Нафтогаз Трейдинг, адже частка реалізації компанії серед інших вже досягла 70%.

Зараз за напрямком "Природний газ" акредитовано більше 250 компаній. У біржовій електронній торговій системі забезпечується захист конкуренції, анонімність та знеособленість учасників торгових сесій.

На біржі формуються цінові індикативи, які слугують орієнтирами для інших учасників ринку. В тому числі середньозважені ціни місячних ресурсів природного газу з червня 2019 року використовуються для розрахунку ціни природного газу для населення, що посилює значення забезпечення прозорого процесу торгівлі природним газом на ТБ "УЕБ". Таким чином, у формуванні об’єктивних ринкових цін та дотриманні правил торгового процесу зацікавлені всі учасники торгів.

"Вихід найбільшої державної компанії на торги Української енергетичної біржі для нас є підтвердженням зростаючої ролі біржової торгівлі енергоресурсами в Україні. Важливим позитивним чинником є збільшення кількості учасників торгів та ліквідності. Торгові сесії проходять на висококонкурентних засадах, з врахуванням вимог публічності та прозорості, із дотриманням законодавства України та нормативних документів біржі." - прокоментував результати торгів Нафтогаз Трейдинг Генеральний директор Української енергетичної біржі Олександр Коваленко.
-----------------


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі