P. R. Development створить індустріальний парк на Львівщині

P. R. Development створить індустріальний парк на Львівщині
P. R. Development анонсував створення індустріального парку з можливістю його подальшої мультиплікації в інших регіонах України. Про це під час прямого ефіру у рамках онлайн-зустрічі «БрейнШторм марафон» заявив керівний партнер та співвласник P. R. Development Роман Процак, пише видання Бізнес.

За його словами, індустріальні парки – це важливий інструмент як для бізнесу, так і для держави, адже за допомогою них можна закрити багато нагальних економічних прогалин.

«Ця ініціатива – перехрестя різних векторів. Вектору держави, наприклад, громадян, що стали безробітними через кризу, потенційних виробників, як з України, так і з Європи, які мали виробництво у тому ж Китаї, але, у зв’язку з пандемією, мусили зупинити його. З тієї ж причини, шалено виросла довжина ланцюга поставок і компанії задумалися над тим, щоб розмістити виробництво ближче до своїх ринків збуту. Четвертий вектор – вектор українського небайдужого бізнесу, який гасить не лише локальні пожежі, як-то закупівля медичних масок, ШВЛ-апаратів і т.д., але й дивиться у майбутнє. Такий бізнес готовий застосовувати інструменти для свого розвитку та створювати середовище довкола себе», — говорить Роман Процак.

Ініціатива P. R. Development полягає у створенні саме правильного індустріального парку, який відповідатиме умовам потенційних виробничників і зможе у найкоротший період часу розмістити у себе ряд підприємств. Згодом досвід такого парку може бути мультиплікованим на усю країну.

Наразі компанія розглядає три можливі майданчики на території Львівської області для розміщення індустріального парку: Дрогобич, Самбір та Сокаль — Червоноград.

«Розглядаємо три, але стартувати будемо з одного. Напевно з Сокалю, бо у цьому регіоні є вагомий кадровий потенціал «синіх комірців». А також це пов’язано з потенційним закриттям вугільних шахт, що знаходяться у цьому регіоні», — пояснив Роман Процак.

Також він повідомив, що наразі є домовленості з Львівською політехнікою про підготовку фахівців для роботи у індустріальному парку.

За словами Романа Процака, створювати та розвивати індустріальні парки можна навіть з існуючим законодавством. Пізніше, коли хоча б п‘ять індустріальних парків запрацюють і проявлять якусь проблематику, її можна буде доносити до держави і говорити про конкретні зміни та вдосконалення законодавства.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі