Пасажиропотік аеропорту «Харків» за жовтень зріс на рекордні 70%

Пасажиропотік аеропорту «Харків» за жовтень зріс на рекордні 70%
Пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Харків» за жовтень 2019 року зріс на 70% і склав 140,5 тисячі пасажирів. За аналогічний період минулого року послугами авіаперельотів скористалися 82,8 тисячі осіб.

Міжнародними перевезеннями у жовтні скористалися 118,4 тисячі осіб — на 85% більше, ніж аналогічного періоду минулого року. Внутрішніми перевезеннями — 22,1 тисячі осіб, це на 18% більше, ніж минулого жовтня. Топ-напрямками стали Шарм-Ель-Шейх, Анталія, Стамбул, Київ, Варшава, Краків, Тель-Авів, Відень, Вроцлав і Дортмунд.

Попереднього місяця з Харкова відкрилася низка нових рейсів. Лоукост-авіакомпанія SkyUp Airlines запустила рейси в Прагу, Львів, Київ, Тбілісі й відновила перельоти до Шарджі. А ірландський перевізник Ryanair відкрив рейси до Вільнюса і Познані.

Усього авіакомпанії, що співпрацюють з харківським аеропортом, виконали 548 вильотів з міста. Це на 47% більше, ніж за той самий період минулого року.

За десять місяців 2019 року послугами аеропорту скористалися 1,1 мільйона пасажирів, що на 37% більше, ніж за той самий період 2018 року. Кількість рейсів зросла на 19% і склала 4 662. 2 жовтня аеропорт зустрів мільйонного пасажира. Вагомими подіями місяця також стали проведення традиційного забігу злітно-посадковою смугою Kharkiv Airport Run і вечірка The Garden у терміналі С.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.








Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі