Пасічники прогнозують недобір весняних медів та пилку через несприятливу погоду

Пасічники прогнозують недобір весняних медів та пилку через несприятливу погоду
Несприятлива погода, що встановилась в Україні у квітні і травні може призвести до недобору весняних медів та квіткового пилку.

«Низькі температури, вітер та дощі ускладнюють роботу бджіл по збору нектару та пилку з весняних медоносів — плодові сади та кущі, ріпак, кульбаба, та інших», - зазначає Валерій Курейко, пасічник та співвласник ТМ “Знатний Мед”. На думку експерта, це призведе до недобору весняних медів, як мініму, у кількох регіонах України — насамперед - популярного у споживачів “майського” меду.

“Якщо похолодання, і особливо, дощі, будуть продовжуватись до кінця травня, це також може вплинути на збір нектару з найбільш цінного медоносу — акації”, - зазначає В.Курейко.

Щодо квіткового пилку, то його можна збирати і протягом літніх місяців, проте більшість пасічників намагаються не стримувати бджіл під час збору нектару з літніх медоносів, а тому зазвичай активно використовують квітень і травень. Проте, в цьому році, погода не дозволила налагодити нормальний збір пилку у цей період.

Нагадаємо, раніше експерт озвучив площу «медового клину» України, що складає понад 8,7 млн. га. З вказаних площ бджоли потенційно можуть зібрати до 700 тис. тонн квіткового нектару, що відповідає приблизно 175 тис. тон меду.
-----------------


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі