Переробникам молока в Україні не вистачає сировини

Переробникам молока в Україні не вистачає сировини
Українським виробникам молочної продукції не вистачає сировини. Про це в ефірі радіо «Колос» розповів директор департаменту зовнішніх зв'язків та сертифікації «Лакталіс Україна» Володимир Мартинчук, пише видання AgroPortal.ua

На його погляд, молочна галузь зараз перебуває в досить критичному стані.

«Останні роки відчувається дефіцит молокосировини - так званого товарного молока, яке йде на переробку. Виходячи з цієї проблеми з'являються всі інші», - говорить він.

Зокрема, дефіцит тягне за собою підвищення вартості молока в закупівлі. Це, в свою чергу, спричиняє зростання вартості кінцевого продукту.

Трохи підтримує молочну галузь за рівнем надоїв іноземна селекція, вважає керівник підприємства «Генетика і селекція» Володимир Федчак.

«З 2005 р як мінімум на 2 т молока в Україні вдалося підвищити продуктивність корів. В тому числі, за рахунок генетики», - говорить він.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі