Під Запоріжжям квітне найбільший в Європі кизиловий сад

Під Запоріжжям квітне найбільший в Європі кизиловий сад
У Запорізькій області щосили квітне найбільший в Європі кизиловий сад. Знаходиться він в селі Нове під Токмаком. Перші квіти на гілках з’явилися ще 10 днів тому, повідомив засновник саду Сергій Ольшанський. Про це повідомляє SEEDS.org.ua з посиланням на видання 061.

За словами засновника, вже зав’язалося багато ягід. Господар щиро сподівається на хороший урожай кизилу.

Цьогоріч традиційні щорічні екскурсії до квітучого кизилового саду, на жаль, скасували через карантин. Але помилуватися яскравими жовтими квітами кизилу можна завдяки фотографіям.

Кизиловий сад в селі Нове під Токмаком посадили ще в 2013 році.

Зараз цей сад є найбільшим не тільки в Європі, але і у всьому світі. Його площа становить 14 гектарів, а кількість дерев, що ростуть – 12 тисяч.

При вирощуванні кизилу тут не використовують хімічні добрива, тому він є ще й органічним. Зараз молоді дерева прижилися і з кожним роком дають дедалі більше врожаю.

Засновник саду Сергій Ольшанський створив торгову марку Famberry, під якою випускає продукцію з кизилу: варення, компот, морс, пастилу, соуси, кизил перетертий з цукром і медом.

Зараз органічний кизил із Запорізької області можна купити в столичних супермаркетах. У планах виробництво вина, настоянок, застосування в медицині і косметології.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі