Підготовка до опалювального сезону: ДТЕК Енерго привіз 88 тисяч тонн вугілля з Південної Америки

Підготовка до опалювального сезону: ДТЕК Енерго привіз 88 тисяч тонн вугілля з Південної Америки

До Одещини прибуло судно з вугіллям марки Г для ТЕС ДТЕК. Компанія придбала його в Південній Америці, щоб поповнити запаси вугілля і забезпечити стабільну роботу своїх ТЕС в осінньо-зимовий період.

Балкер «W-Ace» привіз 88 тисяч тонн вугілля з Колумбіі. Порт «ТІС» вже почав розвантаження судна, після чого вугілля поїде на теплові електростанції ДТЕК Енерго.

«Успішне проходження опалювального сезону - наше головне завдання. Сьогодні в українській енергетиці склалась ситуація, коли ТЕС повинні замістити обсяги електроенергії, які мали б виробити інші генерації. Тому теплова генерація має підставити плече енергосистемі, і ДТЕК готовий це зробити, - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. – Ми вже законтрактували 388 тисяч вугілля з-за кордону. Наразі готові збільшити обсяги покупки і з 3-го вересня проводимо торги із закупівлі вугілля за ціною Роттердам + на Українській енергетичній біржі. На жаль, поки жоден трейдер не готовий поставити вугілля за такою низькою ціною. Ми продовжуватимемо біржові сесії до 12 вересня. ДТЕК і надалі докладатиме всіх зусиль, щоб Україна була взимку зі світлом і теплом».

Разом з тим розвиток вітчизняного вуглевидобутку залишається основним завданням компанії. За 8 місяців цього року гірники ДТЕК Енерго видали на-гора 14,8 млн тонн газового вугілля.

____________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі